Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Copiii au un stil de viață mai sedentar acum decât înainte de pandemie

basilica.ro
copii elevi scoala

Nivelul de activitate fizică a copiilor nu a reușit să revină la nivelul de dinaintea pandemiei, potrivit unui studiu.

O cercetare a Universității din Bristol sugerează că doar 36% dintre ei respectau orientările naționale recomandate pentru activitatea fizică - la sfârșitul anului 2021.

Copiii cu vârste cuprinse între 10 și 11 ani au luat parte în medie la doar 56 de minute - mai puțin decât ora recomandată - de activitate fizică de intensitate moderată până la viguroasă în timpul zilelor săptămânii, din aprilie până în decembrie anul trecut, conform Mediafax.

Cercetătorii au spus că timpul a fost cu aproximativ opt minute în medie mai redus - o scădere de 13% - decât cel petrecut de copiii de vârstă similară înainte de pandemie.

Profesorul Russ Jago, de la Universitatea din Bristol, a declarat: „A fost surprinzătoare măsura în care nivelurile de activitate fizică ale copiilor au scăzut după pandemie, ceea ce indică faptul că schimbările în modelele de activitate fizică nu au revenit la nivelurile anterioare odată ce libertățile au fost restabilite. Aceste constatări evidențiază o nevoie mai mare de a lucra cu copiii, familiile, școlile și comunitățile pentru a maximiza oportunitățile copiilor de a fi activi din punct de vedere fizic, pe măsură ce ieșim din pandemia COVID-19."

Potrivit studiului citat de Sky News, copiii au fost mai puțin activi la sfârșit de săptămână decât în timpul săptămânii, luând parte la 46 de minute de activitate fizică moderată sau viguroasă în zilele de weekend.

Studiul a relevat, de asemenea, o creștere marcantă a timpului de sedentarism, copiii petrecând cu 25 de minute mai mult pe zi fiind sedentari decât anterior în timpul săptămânii.

La studiu au participat aproape 400 de copii și părinții acestora, din 23 de școli din zona Bristol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.