Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU - Cum reușim să evităm cumpărăturile exagerate de Sărbători

cumparaturi

Un studiu realizat de cercetătorii de la Texas A&M University arată faptul că există o strategie pentru a evita tendința de a face cumpărături exagerate de Sărbători. Cercetătorii susțin că oamenii care fac cumpărăturile în mai multe tranșe au mai multe șanse să fie cumpătați.

Citește și: Funeraliile regelui Mihai, în presa internațională: ce au remarcat jurnaliștii străini

Studiul, realizat de cercetătorii de la Texas A&M University, analizează felul în care oamenii reuşesc să dea dovadă de stăpânire de sine atunci când e vorba de cumpărături şi a ajuns la concluzia că e nevoie de cumpătare pentru realizarea scopurilor importante.

''Încercaţi să vă păstraţi energia. Nu vă complicaţi pentru că vor exista consecinţe'', spune Marco Palma, directorul laboratorului pentru studiul comportamentului uman de la Texas A&M şi coautorul studiului ''Self-control: Knowledge or perishable resource?'', care va fi publicat în luna ianuarie în revista Journal of Economic Behavior & Organization.

Palma recomandă să se facă o listă şi să se spargă procesul în etape mai mici şi cumpărături mai mici. Cumpărăturile online şi cele făcute în prima parte a zilei contribuie la conservarea energiei care, de asemenea, ajută oamenii să-şi exerseze stăpânirea de sine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.