Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU din Marea Britanie: varianta DELTA a coronavirus ar lăsa sechele pe scoarta cerebrală

Sanador
izolare coronavirus

Apar noi informații înspăimântătoare, bazate însă pe studii care nu acoperă efectele pe termen lung. Cercetătorii britanici ar fi descoperit că varianta indiană a coronavirus ar genera sechele la nivelul scoarței cerebrale. Studiile însă nu arată dacă acest efect este unul pe termen lung sau unul imediat după infectare care însă dispare.

"Specialiştii avertizează că varianta indiană a coronavirusului ar putea să devină dominanţă la nivel mondial, această nouă mutaţie fiind mai agresivă şi rezistentă la vaccinurile existente pe piaţă. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Marea Britanie, pacienţii infectaţi ar rămâne cu sechele la nivelul scoarţei cerebrale, conform Reuters.

Participanţii la studiu au fost supuși scanărilor cerebrale înainte de pandemie. Pentru a putea face o comparație înainte și după, cercetătorii au invitat 394 de de persoane care s-au vindecat COVID-19 să revină pentru scanări ulterioare. De asemenea, au fost studiaţi şi 388 de voluntari sănătoși. Cei mai mulți dintre cei care s-au vindecat de coronavirus au avut doar simptome ușoare până la moderate sau niciun simptom, în timp ce 15 au fost spitalizați.

Oamenii de ştiinţă au semnalat pierderi „semnificative” de substanță cenușie în regiunile creierului, legate de miros și gust – girusul parahippocampal stâng, cortexul orbitofrontal stâng și insula stângă. Unele dintre regiunile creierului afectate sunt, de asemenea, responsabile cu memoria experiențelor care evocă reacții emoționale. Au menționat cercetătorii, conform sursei citate", scrie România Tv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.