Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: În Japonia, 1,5 milioane de persoane trăiesc în izolare socială

noi.md
populatie japonia

Japonia numără aproape un milion şi jumătate de persoane care trăiesc în izolare socială, denumite "hikikomori" în această ţară, iar aproape 20% dintre ele au atribuit retragerea lor din societate pandemiei de COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Guvernul nipon, informează AFP.

Fenomenul afectează aproximativ 2% dintre persoanele din grupa de vârstă 15-64 de ani din Japonia (1,46 milioane de oameni), conform acestui studiu, realizat în noiembrie 2022 şi publicat vinerea trecută, cea mai extinsă analiză de acest tip efectuată până în prezent de Guvernul de la Tokyo.

Motivul cel mai des invocat de persoanele chestionate pentru a explica retragerea lor din societate este renunţarea la locul de muncă, urmat la mică distanţă de pandemia de COVID-19.

"Se pare că anumite persoane corespund definiţiei noastre despre 'hikikomori', pentru că ele au fost descurajate să iasă din locuinţe din cauza COVID-19 şi, deci, au sfârşit prin a avea mai puţine contacte cu societatea", a declarat pentru AFP Koji Naito, un oficial guvernamental nipon.

"Hikikomori" sunt definiţi în cadrul acestui studiu ca persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani care evită să participe la activităţi sociale, cum ar fi mersul la şcoală sau la locul de muncă, şi care, timp de cel puţin şase luni, nu ies din locuinţele lor decât pentru activităţi recreative sau pentru a-şi face cumpărăturile, sau care nu îşi părăsesc practic deloc domiciliul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.