Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu îngrijorător: Doar 5% dintre adulţii francezi desfăşoară o activitate fizică suficientă pentru sănătate

psychologytoday.com
sport activitati fizice alergat barbat canicula vara

Cvasitotalitatea populaţiei franceze riscă o deteriorare a stării de sănătate din cauza lipsei de activitate fizică sau a sedentarismului, avertizează marţi un studiu al Agenţiei naţionale pentru siguranţa sanitară a alimentaţiei, mediului şi muncii (ANSES), informează AFP.

În prezent, doar 5% dintre adulţii francezi desfăşoară o activitate fizică suficientă pentru a le proteja sănătatea, subliniază agenţia.

Conform rezultatelor a două studii realizate în februarie 2016 şi în iunie 2017 (care au exclus femeile gravide şi pe cele aflate la menopauză), femeile sunt mai expuse unei lipse a activităţii fizice.

Mai exact, 70% dintre ele se situează sub nivelurile de activitate stabilitate pentru a avea o stare bună de sănătate, în comparaţie cu 42% dintre bărbaţi.

În ceea ce priveşte sedentarismul, a petrece opt ore pe zi în poziţia aşezat înseamnă expunerea la un factor de risc pentru sănătate, mai precizează ANSES, fie că este vorba despre timp petrecut în faţa unui ecran sau în poziţie aşezat (spre exemplu în autovehicul sau la muncă).

Adulţii cu un nivel mai scăzut de educaţie şi persoanele cu vârsta sub 45 de ani sunt cei mai afectaţi de lipsa de activitate fizică.

La nivel global, 38% dintre adulţi sunt expuşi la peste opt ore de sedentarism zilnic. Un locuitor din regiunea pariziană se expune la două ore de viaţă sedentară în plus în comparaţie cu un locuitor dintr-o zonă rurală.

Riscurile pentru sănătate sunt multiple: pericolele asociate cu activitatea fizică insuficientă şi sedentarismul vizează în principal un risc sporit al afecţiunilor cardiovasculare, diabetului, anumitor tipuri de cancer.

Riscurile sunt cu atât mai ridicate, cu cât expunerile sunt cumulate. Astfel, în Franţa, peste o treime dintre adulţi cumulează un nivel de sedentarism ridicat cu o activitatea fizică insuficientă, mai precizează ANSES.

Aceste persoane prezintă rate de mortalitate şi de morbiditate mai ridicate.

O mai bună integrare a practicii sportive în politicile publice este absolut esenţială pentru prevenirea riscurilor sanitare, mai precizează ANSES.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.