Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU: Jumătate dintre părinții din România asociază autonomia copiilor cu ideea de control

centruldeparenting.ro
parinte autoritar

Autonomia in educatia copiilor presupune ca parintii sa ii lase pe cei mici sa descopere lucruri noi in limite de siguranta, sa ii ghideze pentru a fi independenti si a face propriile alegeri, spun specialistii.

In prezent, 5 din 10 parinti din Romania asociaza ,,autonomia copiilor” cu ideea de control atunci cand le sunt sugerati termeni prin care pot defini acest concept, conform unui studiu national realizat de Cult Market Research la cererea Danone in luna aprilie 2016.

In ceea ce priveste dezvoltarea autonomiei prin joc, doar 1 din 10 parinti isi lasa copiii sa descopere singuri, pas cu pas, solutia intr-o activitate distractiva. Putin peste jumatate dintre parinti sustin orice initiativa a copilului lor, in timp ce ~8 din 10 declara ca incurajeaza autonomia copiilor lor oferindu-le posibilitatea de alegere intr-un context controlat de ei: ii lasa sa decida, atunci cand considera ca este posibil, ii lasa sa greseasca intr-un mediu cu risc controlat, ii invata sa isi formeze rutine (precum spalatul pe maini inainte de masa).

Studiul national ,,Autonomia copiilor” a fost realizat de Cult Market Research, la cererea Danone, in perioada 1-14 aprilie 2016, pe un esantion reprezentativ de 413 parinti din mediul urban (jumatate mame si jumatate tati), cu copii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani, parintii raspunzand chestionarului telefonic asistat de calculator (CATI). Acesta a fost realizat ca parte a campaniei Danonino ,,SPUNE DA” prin care se urmareste incurajarea tuturor parintilor sa spuna DA autonomiei copiilor, increderii in sine, curajului si cresterii lor sanatoase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.