Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu la nivel mondial - Vaccinul anti-Covid provoacă dereglări menstruale la femei

smartradio.ro
vaccin femeie

În momentul în care vaccinurile împotriva COVID-19 au devenit disponibile pe scară largă, mai multe femei au raportat schimbări în momentul declanșării și durata ciclurilor menstruale după vaccinare.

Acum, aproape doi ani mai târziu, un studiu global a confirmat că vaccinarea împotriva COVID-19 poate duce la modificări temporare ale duratei ciclului pentru unele femei, informează ABC News care citeaza Good Morning America.

Studiul, publicat în jurnalul medical BMJ, a analizat aproape 20.000 de femei din întreaga lume care și-au raportat momentul și durata ciclului mentrual prin Natural Cycles, o aplicație de control al nașterii aprobată de FDA.

Femeile care au participat la studiu au explicat că, ulterior vaccinării, ciclul mentrual le-a întârziat cu cel puțin o zi, iar după a doua doză încă o jumătate de zi.

Femeile care au primit ambele doze de vaccin într-un singur ciclu menstrual au avut o creștere de aproape patru zile a duratei ciclului

Studiul a constatat, ca și alte cercetări, că modificările duratei ciclului sunt doar temporare și nu au efecte pe termen lung.

La începutul acestui an, un studiu mai mic de aproximativ 4.000 de femei a găsit rezultate similare, raportând că un ciclul menstrual normal a revenit la normal în decurs de una sau două luni după vaccinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.