Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Marii retaileri din România au raportat, în 2021, afaceri în creştere cu 20 % faţă de anul pre-pandemic 2019

Facebook
comert cumparaturi carucior supermarket magazin

Marile reţele de retail au înregistrat, în 2021, o cifră de afaceri cumulată cu aproape 20% mai mare faţă de anul pre-pandemic 2019, cu 60% peste rata de creştere a consumului din ultimii doi ani (12,5%), şi peste inflaţia cumulată din perioada 2020-2021, de 7,8%, arată rezultatele studiului "Romania Retail Snapshot", realizat de Cushman & Wakefield Echinox.

Potrivit sursei citate, majorarea cifrei de afaceri a marilor retaileri a fost susţinută atât de deschideri de noi magazine, dar şi de revenirea consumului în 2021, care s-a resimţit şi în magazinele fizice, în ciuda restricţiilor impuse de pandemie, dar şi în rata de creştere a vânzărilor online, informează Agerpres.

Dintre categoriile analizate, doar operatorii de magazine de încălţăminte au înregistrat o scădere a rulajului, în 2021 faţă de 2019, în timp ce toate celelalte domenii au consemnat avansuri cuprinse între 8,4% şi 39,7%, superioare ratei inflaţiei.

Cele mai mari creşteri ale cifrei de afaceri au fost înregistrate pentru retailerii care comercializează produse Electro - IT (39,7%), DIY - Do-It-Yourself (26,4%), magazine specializate (petshop-uri, farmacii, puncte de vânzare ziare, tutun etc) - de 22,9%, articole sportive (19%) şi bunuri de larg consum - FMCG (18,1%).

Studiul de specialitate a analizat evoluţia cifrei de afaceri pentru 110 de companii de retail din 12 domenii diferite, respectiv FMCG, fashion, DIY, articole sportive, încălţăminte, articole pentru copii, bijuterii, home & deco, restaurante şi cafenele, cosmetică, electro-IT, magazine specializate.

Companiile incluse în cercetare au raportat, în 2021, o cifră de afaceri cumulată de 27,5 miliarde de euro, comparativ cu 22,9 miliarde de euro în 2019, respectiv 24,8 miliarde de euro în 2020.

Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deţinut şi operat independent, cuprinde o echipă de peste 80 de profesionişti ce oferă o gamă completă de servicii de consultanţă imobiliară investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor şi chiriaşilor.

La nivel global, Cushman & Wakefield este unul dintre liderii globali în domeniul serviciilor imobiliare comerciale, cu 50.000 de angajaţi în peste 60 de ţări şi venituri de 9,4 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.