Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Numărul tinerilor britanici care nu au un loc de muncă din cauza problemelor de sănătate s-a dublat

femei conducere job

Numărul tinerilor britanici care nu au un loc de muncă din cauza problemelor de sănătate s-a dublat într-un deceniu, iar problema este mai acută în rândul celor cu calificări slabe, potrivit unui nou studiu.

Fundaţia Resolution Foundation a declarat că 185.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au fost prea bolnave pentru a lucra anul trecut, scrie Mediafax.

Aproximativ patru din cinci aveau calificări la nivelul GCSE sau mai mici, ceea ce indică faptul că au părăsit educaţia la vârsta de 16 ani.

Conform studiului citat, 185.000 de tineri adulți din Regatul Unit nu studiază și nu lucrează din cauza unor probleme de sănătate mintală. Numărul acestor tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani aproape că s-a dublat în ultimul deceniu.

Cu toate acestea, la începutul acestui an, existau 720.000 de tineri care nu urmau studii, nu aveau un loc de muncă și nu urmau cursuri de formare profesională, ceea ce este mai puțin decât vârful de 1,1 milioane înregistrat după criza financiară.

Cu toate acestea, raportul evidențiază o creștere semnificativă a numărului de tineri care nu pot munci din cauza problemelor de sănătate, în creștere de la 94.000 în 2012 la 185.000 în 2022.

Potrivit studiului, aproape una din patru persoane tinere fără loc de muncă este inactivă din cauza stării de sănătate precare, comparativ cu mai puțin de una din 10 în 2012.

"Nu ne putem peite ca tinerii care nu au un loc de muncă din cauza problemelor de sănătate să fie lăsați de izbeliște, așa că trebuie atât să le îmbunătățim oportunitățile de educație, cât și să ne asigurăm că toată lumea are acces la un sprijin mai bun pentru sănătatea mintală", a declarat purtătorul de cuvânt al fundației, Louise Murphy.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.