Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: O sesiune intensă de exerciţii fizice doar în weekend poate fi suficientă pentru a rămâne în formă

Freepik.com
bicicletă sport

Cercetătorii americani au urmărit 350.000 de persoane timp de 10 ani pentru a vedea cât de bine se descurcă aşa-numiţii "războinici de weekend". Potrivit unui studiu, o sesiune intensă de exerciţii fizice în weekend este la fel de eficientă ca o activitate desfăşurată pe tot parcursul săptămânii.

Se recomandă cel puţin 150 de minute pe săptămână de exerciţii fizice de intensitate moderată. O plimbare rapidă, o bicicletă cu un efort uşor sau jocul de dublu la tenis ar conta în acest sens.

Sau puteţi face 75 de minute de activitate intensă, cum ar fi alergatul, înotul sau un meci de fotbal, spun experţii în sănătate în ghidul publicat de NHS, potrivit Mediafax.ro.

Mulţi dintre participanţii la studiul american au făcut această cantitate într-o săptămână. Dar unii au înghesuit-o în una sau două sesiuni, în loc să o eşaloneze, potrivit BBC.

Cei care au atins nivelul de activitate recomandat, fie în timpul săptămânii, fie în weekend, au avut un risc de deces mai mic decât cei care au făcut mai puţin decât cantitatea recomandată.

De asemenea, NHS spune că oamenii ar trebui să facă o formă de activitate fizică în fiecare zi, inclusiv exerciţii de forţă şi să încerce să nu stea jos pentru perioade lungi de timp. Exerciţiile de forţă includ yoga, pilates şi grădinăritul solicitant.

Asistenta cardiacă principală a Fundaţiei Britanice a Inimii, Joanne Whitmore, a declarat: „Acest studiu amplu sugerează că, atunci când vine vorba de exerciţii fizice, nu contează când le faceţi. Cel mai important lucru este ca activitatea fizică să fie întreprinsă în primul rând. Fie că vă înghesuiţi la exerciţii fizice în weekend sau le distribuiţi pe parcursul săptămânii, încercaţi să faceţi 150 de minute de activitate de intensitate moderată în fiecare săptămână. Exerciţiile fizice vă pot îmbunătăţi sănătatea, reducând riscul de boli cardiace şi circulatorii, cum ar fi infarctul şi accidentul vascular cerebral”.

De asemenea, NHS recomandă:

  • copiii mici să fie activi timp de cel puţin 180 de minute pe zi
  • copiii şi tinerii să fie activi timp de aproximativ o oră pe zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.