Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU Oamenii de știință susțin că oamenii care muncesc ture de noapte sunt mai predispuși la infectarea cu coronavirus

The Local Italy
spital coronavirus

O cercetare realizată de oameni de ştiinţă australieni a ajuns la concluzia că angajaţii care lucrează în tura de noapte prezintă un risc semnificativ mai mare de a contracta noul coronavirus în comparaţie cu lucrătorii din tura de zi, informează marţi Xinhua.

O echipă internaţională de cercetători, condusă de Yaqoot Fatima, din cadrul Universităţii James Cook din statul australian Queensland, a emis ipoteza conform căreia angajaţii din tura de noapte se confruntă cu un risc aproape dublu de a se îmbolnăvi de COVID-19, conform Agerpres.

 

Rezultatele studiului, publicate în revista Journal of Sleep Research, au avut la bază date medicale provenite de la 500.000 de participanţi, obţinute din programul biobancă al Marii Britanii, care colectează informaţii medicale şi genetice de la voluntari.

Într-o declaraţie pentru Brisbane Times, Fatima a afirmat că este bine cunoscut faptul că munca în turele de noapte poate perturba ritmul natural circadian, expunându-i pe angajaţi la o posibilă infecţie.

''Alţi cercetători au avansat teoria potrivit căreia perturbarea ritmului circadian ca efect al muncii în turele de noapte ar putea predispune la un risc mai mare de infectare cu COVID-19'', a detaliat ea.

''Ar putea fi ca urmare a nivelurilor reduse de melatonină şi a unui răspuns imunitar slab'', a completat aceasta.

Fatima a precizat totodată pentru Xinhua că există alte studii similare realizate în prezent în alte ţări, inclusiv în Statele Unite.

''Sperăm şi ne aşteptăm ca descoperirile să fie similare'', a subliniat aceasta. ''Atunci când concluziile acestora vor fi clare, sperăm că vor putea influenţa reglementările pe teme precum stabilirea priorităţilor în campania de vaccinare'', a mai spus cercetătoarea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.