Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU Pandemia îngrașă în medie cu 6 kilograme - care sunt cele mai afectate țări la nivel mondial

www.descopera.ro
grăsime

Pandemia de coronavirus a făcut tot mai complicat accesul la activitatea fizică pentru cetățenii din întreaga lume, iar efectele încep să se vadă. Potrivit unui studiu dat publicității de compania Ipsos MORI, media de îngrășare la nivel mondial, de la izbucnirea pandemiei, este de 6,1 kilograme, arată Digi Sport.

Conform studiului, 31% din populație recunoaște că a câștigat în greutate în această perioadă. Cercetarea, realizată între 23 octombrie și 6 noiembrie, în 30 de țări ale planetei, relevă că Spania este cea mai afectată țară europeană în această privință.

Astfel, spaniolii s-au îngrășat cu 5,7 kilograme. 38% din populația Spaniei a devenit mai grasă în pandemie, urmată de cea din Italia (35%) și Marea Britanie (32%).

Guvernul 'începe depolitizarea': prefecții vor deveni oameni cu carnet de partid

”Pandemia a fost scuza perfectă pentru a renunța la sala de sport și a rămâne acasă, unde am mâncat bogat”, explică experții.

În Europa, cel mai bine la acest capitol stau belgienii, englezii și francezii, care s-au ales cu cele mai puțin kilograme în plus.

La nivel mondial, singurele țări ale căror cetățeni nu au luat în greutate sunt China, Hong Kong și Malaezia.

Statele unde populația s-a îngrășat cel mai mult sunt, potrivit studiului, Brazilia și Chile, unde 52%, respectiv 51% dintre persoane au declarat că au acumulat mai multe kilograme de la startul crizei sanitare.

Argentina, unde 40% dintre persoane au luat în greutate, este și ea în topul mondial. Altfel, Chile, Mexic și Turcia sunt țările în care oamenii au declarat cel mai des că, de la începutul pandemiei, s-au apucat de fumat, se mai arată în studiu.

În schimb, locuitorii din Peru sunt cei care și-au sporit activitatea sportivă în această perioadă, fiind convinși că o stare fizică neadecvată provoacă forme mai grave de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.