Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu PromoCodius: inflația a afectat cumpărăturile efectuate în perioada sărbătorilor de iarnă

Pinterest
inflatie

Sfârșitul anului 2022 a arătat că inflația crescută în condițiile economice a avut un impact negativ asupra potențialului de creștere a comerțului electronic, reducând apetitul și bugetele românilor în perioada sărbătorilor de iarnă, potrivit unei analize realizate de compania PromoCodius.

Inflația a avut un impact semnificativ în 2022 asupra diverselor industrii, însă cea mai afectată a fost e-commerce-ul, care a crescut cu doar 10%-15%, comparativ cu 30% în 2020.

În general, anul 2022 a adus o evoluție atipică în piața de ecommerce, care a cunoscut o creștere, însă cu un ritm mai lent comparativ cu anii anteriori. Acest lucru s-a reflectat cu precădere în perioadele de sărbători, când românii au fost mai cumpătați în ceea ce privește cheltuielile impulsive.

Potrivit specialiștilor PromoCodius, inflația ridicată și creșterea numărului de companii, care țintesc aceleași segment de consumatori, se numără printre principalii factori care au limitat creșterile în ecommerce în 2022.

Cu toate acestea, comerțul electronic românesc are încă un potențial de creștere mare, având în vedere faptul că doar jumătate dintre românii cu acces la internet cumpără online, însă este preconizată o creștere mai lentă, mai ales în eventualitatea unei crize economice și a unei concurențe care devine din ce în ce mai acerbă, cu numeroase magazine online înființate.

Reducerile și ofertele promoționale au încurajat cheltuielile românilor

Conform aceluiași studiu, oferirea de reduceri și cupoane pentru produse specifice este o strategie de succes care încurajează vânzările și atrage mai mulți cumpărători. Acest lucru poate oferi, de asemenea, o stimulare imediată pentru vânzările online.

După o analiză asupra impactului codurilor promoționale și a statisticilor privind utilizarea cupoanelor în timpul vânzărilor de sărbători au fost constatate următoarele aspecte:

  • numărul de reclame și oferte promoționale a crescut considerabil în perioada noiembrie-decembrie 2022, aceasta fiind una dintre cele mai bune perioade din an, cu evenimente importante precum Black Friday, reduceri de iarnă sau de Crăciun;
  • deși la începutul lunii decembrie s-a înregistrat o scădere a numărului de comenzi online, cumpărăturile online au continuat să crească înregistrând valori peste nivelul de așteptări în perioada 12-31 decembrie 2022;
  • numărul de clienți care au folosit coduri promoționale în perioada sărbătorilor a fost cu 17% mai mic decât în anul precedent: „Anul acesta numărul utilizatorilor care au accesat site-ul nostru pentru coduri promoționale și reduceri de Crăciun a fost mai mic decât anul trecut, dar tot mai mare decât ne așteptam, având în vedere instabilitatea economică și inflația, care au redus considerabil apetitul și bugetele românilor pentru cumpărături”, a declarat managerul proiectului PromoCodius, Alisa Sklyarova.

Previziuni pentru 2023: comerțul electronic își continuă expansiunea

În 2023, se preconizează o continuă creștere a popularității comerțului electronic ca metodă de achiziție, cu un număr tot mai mare de români care optează pentru cumpărături online de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii.

Această tendință se va datora în principal confortului tot mai mare al utilizatorilor cu privire la utilizarea internetului și a dispozitivelor mobile pentru cumpărături, precum și ușurinței oferite de o conexiune la internet mai rapidă, magazine online mai accesibile și a unor platforme, precum PromoCodius.

Promocodius în România este o platformă online care oferă cupoane, oferte și reduceri actuale pentru mii de retaileri cunoscuți și de top. Fondată în 2016. Operată în Ucraina, Republica Cehă, Polonia, Slovacia, România, Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Spania, Mexic, Statele Unite ale Americii, Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.