Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Rata medie de supraviețuire a copiilor din România diagnosticați cu cancer este de 69%, cu 10% mai mică decât media Europei de Vest

cancer

Rata medie de supraviețuire pentru copiii din România diagnosticați cu cancer este de 69,1%, cu 10% mai mică decât media Europei de Vest, dar în concordanță cu media regiunii Europei de Est - 70%, arată datele primului studiu național privind supraviețuirea în cancerul pediatric în România, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Lovitura de grație pentru Viorica Dăncilă ar putea veni chiar de la Liviu Dragnea! Mutarea făcută din închisoare

Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică a prezentat, joi, împreună cu Asociația Dăruiește Aripi, în premieră, rezultatele studiului cu privire la Supraviețuirea Copiilor cu Cancer din România. Studiu reprezintă analiza completă a datelor adunate la nivel național privind cazurile de cancer la copii și tineri diagnosticați în perioada 2010-2013, demers posibil ca urmare a înființării Registrului Național al Cancerelor la Copil în România.

În datele acestei analize, privind situația cancerelor onco-pediatrice în România, se indică faptul că anual, aproximativ 400 de cazuri noi de cancere pediatrice sunt diagnosticate și tratate, ceea ce înseamnă o incidență anuală de 10 cazuri la suta de mii de copii.

Potrivit aceleiași surse, rata medie de supraviețuire la copiii din România diagnosticați cu cancer este de 69,1%, cu 10% mai mică decât media Europei de Vest, dar în concordanță cu media regiunii Europei de Est - 70%.

Cel mai mare decalaj dintre România și media regiunii se înregistrează în cazul tumorilor osoase: 43% este rata de supraviețuire în România pentru osteosarcom, față de 56% media Europei de Est, respectiv 64,3% media europeană.

Citește și: Justiție oarbă! Doi torționari au fost achitați de instanță

Conform aceluiași studiu, în perioada 2010-2017, s-au înregistrat 3.708 cazuri. Cea mai mare frecvență este la copiii cu vârste cuprinse între 0-4 ani, cele mai puține cazuri înregistrându-se la adolescenți (15-19 ani). Categoria este subreprezentată în Registrul Național al Cancerelor la Copil în România deoarece un număr important de cazuri nu ajung în rețeaua de Onco-Pediatrie, ci cel mai probabil ajung direct în secțiile pentru adulți sau secții neoncologice.

Analiza a mai indicat și faptul că cele mai frecvente tumori ce afectează copiii sunt leucemiile (31%), urmate de limfoame (16%), tumori ale sistemului nervos central (14%) și de tumori osoase și țesuturi moi (7%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.