Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu realizat de grupul de susținere LGBTQ Glaad: numărul personajelor LGBTQ din filmele de la Hollywood crește cu adolescenți și supereroi

infomoldova.net
homosexuali

Numărul personajelor LGBTQ din filmele de la Hollywood crește cu adolescenți și supereroi arată un studiu realizat de grupul de susținere LGBTQ Glaad, dar niciun singur personaj transgender nu a apărut în filmele lansate în 2018 pentru al doilea an la rând, arată Reuters, informează Mediafax.

Citește și: Emilia Șercan, după ce DNA i-a pus sub control judiciar pe șefii Academiei de Poliție: Veți putea afla și înțelege dimensiunile diabolice ale acestei povești

Pelicule ca “Bohemian Rhapsody”, “Love, Simon” și “Deadpool 2” au contribuit la creșterea numărului de personaje gay și bisexuale în filmele lansate la Hollywood în 2018.

Studiul realizat de fundația care susține comunitățile de lesbiene, bay, bisexuali, transgenderi și queer a anunțat că din 110 pelicule lansate de șapte dintre cele mai mari studiouri de la Hollywood, nu mai puțin de 20 au inclus personaje LGBTQ. Cifrele marchează o creștere față de 2017 și al doilea cel mai mare procentaj din ultimii șapte ani, de când este elaborat raportul Glaad.

Totuși mai mult de jumătate dintre aceste personaje nu apar pe ecran mai mult de 3 minute și organizația a arătat că nu a existat nici măcar un singur film de animație ori adresat întregii familii care să includă un personaj LGTBQ.

Rolul regretatului solist al trupei Queen, Freddie Mercury, cunoscut ca un icon bisexual, din “Bohemian Rhapsody” i-a adus lui Rami Malek premiul Oscar pentru cel mai bun actor iar “Deadpool 2”, cu prima supereroină lesbiană, ca și comedia cu adolescenți “Blockers”, despre o tânără care se îndrăgostește de o altă fată, s-au dovedit a fi pelicule cu succes de public.

“În timp ce industria este cazul să includă mai multe povești ale persoanelor LGBTQ de culoare și ale persoanelor transgender, studiourile răspund, în sfârșit apelurilor făcute de persoane LGBTQ și de susținători ai acestora din toată lumea pentru mai multă diversitate în filme”, spune directorul executiv GLAAD, Sarah Kate Ellis.

Printre peliculele care urmează să apară să află “Rocketman”, un film biografic despre simbolul gay Elton John, și comedia de liceu “Booksmart”, care are o lesbiană ca eroină.

Raportul reține și faptul că industria cinematografică a rămas în urma televiziunii care a inclus în 2018 producții precum ”Pose”, despre cultura drag din New York în anii ´80, și ”Supergirl”, cu un erou transgender.

Activiștii se arată ”îngrijorați” de achiziția 21st Century Fox de către Walt Disney Co, în condițiile în care niciunul dintre cele 10 filme lansate în 2018 de Disney nu a inclus vreun personaj gay. Compania Fox 2000 Pictures, care a lansat drama cu adolescenți “Love, Simon”, și care face parte din 21st Century Fox a fi închisă de Disney în toamnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.