Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Schimbare globală în amenințările malware asupra sectorului financiar

reuters
hacker

În anul 2020 s-a produs o schimbare globală în ceea ce privește amenințările malware asupra sectorului financiar, iar pandemia a schimbat regulile jocului. Sunt concluziile unui studiu realizat de specialiștii Kaspersky.

Citește și: Surse parlamentare - Mărul otrăvit: Ce ar ascunde oferta-surpriză a lui Florin Cîțu pentru specialiștii PSD

În raportul intitulat Financial Cyberthreats in 2020, s-a constatat că, în timp ce volumul general al amenințărilor prin PC-uri sau telefoane mobile a scăzut în această perioadă, experții Kaspersky au observat că atacatorii cibernetici folosesc tehnici de propagare noi și avansate. Geografia atacurilor a devenit mai diversificată și mai extinsă - în special din perspectiva malware-ului financiar propagat pe dispozitivele mobile.

Pe o rută tradițional profitabilă pentru infractori, aceste evoluții și accentul semnificativ pus pe dispozitivele mobile reprezintă o schimbare de abordare. Programele malware ce vizau aplicațiile bancare (Mobile bankers) au avut un impact deosebit, fiind un tip de malware conceput pentru a fura datele personale ale utilizatorilor sau chiar fonduri din conturile acestora.

În 2019, țările cu cel mai mare procent de utilizatori care se confruntau cu programe malware pentru Android erau Rusia, Africa de Sud și Australia.

În 2020, situația s-a schimbat complet, iar experții Kaspersky raportează că toate țările vizate și-au schimbat locul pe această diagramă. Rusia, lider de multă vreme în această categorie, a coborât pe locul șapte în 2020. În același timp, Japonia și Taiwan, absente de pe lista țărilor afectate în 2019, au avansat rapid, ocupând primele două locuri.

„În 2020, am observat că o serie de țări noi devin un focar pentru infecțiile cibernetice. Cel mai clar exemplu în acest sens este Japonia, care s-a confruntat cu un val de atacuri ale troianului bancar Wroba.g. Partea importantă în aceste cazuri este că majoritatea acestor atacuri pot fi prevenite. Prin urmare, îndemnăm utilizatorii să acorde o atenție deosebită atunci când efectuează tranzacții financiare cu ajutorul aplicațiilor mobile", spune Victor Chebyshev, expert în securitate la Kaspersky.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.