Un nou studiu pune pe ganduri vegetarienii. Cercetatorii de la Universitatea Cornell din SUA au descoperit ca dieta vegetariana pe termen lung poate produce modificari genetice care cresc riscul de boli cardiovasculare si de cancer. Acelasi studiu citat recent de The Telegraph a ajuns la concluzia ca oamenii care exclud carnea din alimentatie au sanse cu 40% mai mari decat cei care nu se feresc de ea sa sufere cancer colorectal.
Citeşte şi: Antena 1 scoate din grilă una dintre cele mai cunoscute emisiuni: Ce spun vedetele 'remaniate'
Acest rezultat ii nedumereste chiar si medicii, in conditiile in care consumul de carne rosie este stiut sa creasca riscul. Un studiu de la Universitatea Harvard a constatat, de asemenea, ca o dieta bogata in fructe si legume poate diminua fertilitatea la barbati. Cu toate acestea, alte cercetari sugereaza ca vegetarienii au un risc mai scazut de diabet, atac de cord si obezitate, anunţă ProTV.
Citeşte şi: Microsoft îşi arată puterea: A finanţat cumpărarea unui alt gigant al internetului
Comentează