Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiul care arată proporțiile dezastrului: companiile vor acumula datorii de 1.000 de miliarde de dolari în acest an

economictimes.com
economie

Companiile din întreaga lume vor acumula până la 1.000 de miliarde de dolari în datorii noi în 2020, în încerarea de a-și susține finanțele afectate de criza coronavirusului, estimează un studiu care a analizat 900 de firme de top, relatează Reuters, conform Mediafax.

Creșterea fără precedent va duce la o majorare a datoriei corporative globale cu 12%, la aproximativ 9,3 trilioane de dolari.

Anul trecut a înregistrat o creștere accentuată a datoriilor, cu 8%, determinată de fuziuni și achiziții, precum și de firmele care se împrumută pentru a finanța rascumpărări de acțiuni și dividende. Însă anul acesta motivele sunt cu totul altele - conservarea afacerilor, pentru că virusul scade profiturile.

„COVID a schimbat totul”, a declarat Seth Meyer, manager de portofoliu la Janus Henderson, firma care a compilat analiza. „Acum este vorba despre conservarea capitalului și construirea unui bilanț fortificat”.

17 români INFECTAȚI cu coronavirus au MURIT în ultimele 24 de ore/ 16 aveau comorbidități - 235 de internați la ATI

Profiturile înainte de impozitare pentru același grup de 900 de companii au crescut cu 9,1%, la 2,3 trilioane de dolari.

Companiile americane sunt responsabile pentru aproape jumătate din datoria corporativă a lumii și au înregistrat cea mai rapidă creștere din ultimii cinci ani, cu excepția Elveției, unde a existat un val de fuziuni și achiziții.

Germania urcă pe locul doi, cu 762 miliarde de dolari. De asemenea, are trei dintre cele mai îndatorate firme din lume, inclusiv cea mai îndatorată, Volkswagen, care are datorii de 192 miliarde de dolari. Datoriile companiei auto sunt apropiate de cele ale unor state precum Africa de Sud sau Ungaria.

În schimb, un sfert din companiile analizate nu au deloc datorii, iar unele au rezerve de numerar. Cea mai mare dintre acestea se ridică la 104 miliarde de dolari și aparține Alphabet, compania care deține Google.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.