Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiul care aruncă în aer datele comunicate oficial de China: Câți oameni din Wuhan s-ar fi infectat, de fapt, cu COVID-19

coronavirus covid-19 covid

Aproximativ 500.000 de oameni din Wuhan, ceea ce reprezintă 5% din totalul populaţiei oraşului chinez, este posibil să fi fost infectaţi cu SARS-CoV-2, potrivit unui studiu realizat de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din China.

Populaţia oraşului Wuhan din provincia Hubei, unde a fost descoperit noul coronavirus, la finalul anului trecut, este de 11 milioane.

Dacă rezultatul studiului este real, numărul e de zece ori mai mare decât cel raportat oficial pentru Wuhan, de 50.354.

În China, cazurile asimptomatice nu sunt contabilizate oficial.

Rezultatele studiului au fost prezentate înaintea unei vizite pe care o echipă internaţională de oameni de ştiinţă o vor întreprinde în Wuhan pentru a investiga originea coronavirusului. Echipa va ajunge aici luna viitoare, după mai multe luni de negociere cu Beijingul, care a arătat reticenţă cu privire la o anchetă independentă.

BREAKING Ședință de urgență la Cotroceni

Anul acesta, China a fost acuzată de lipsă de transparenţă referitor la cifrele comunicate în pandemie. Mulţi critici şi-au arătat îndoiala privind datele.

Pentru acest nou studiu au fost prelevate probe de la 34.000 de oameni din Wuhan, din provincia Hubei, din Beijing, Shanghai şi alte patru provincii, au transmis oficialii.

Pentru Wuhan, cercetătorii au descoperit o rată de prevalenţă a anticorpilor de 4,43%, iar în provincia Hubei, de 0,44%.

Dintre cei 12.000 de oameni testaţi pentru anticorpi în afara Hubei doar 2 au avut rezultat pozitiv.

Studiul a fost efectuat la o lună după ce China a anunţat că a oprit primul val al pandemiei. El concluzionează că numărul celor infectaţi în afara Wuhan a fost mic, susţinând că măsurile luate în Wuhan au prevenit răspândirea virusului la o scară mai mare în ţară.

La începutul anului a fost descoperit că noul coronavirus avea legătură cu o piaţă din Wuhan şi a fost sugerat că acolo a făcut trecerea de la animale la oameni. Însă experţii cred acum că acolo doar a fost amplificat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.