Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiul care promova folosirea ivermectinei în tratamentul împotriva COVID-19 a fost șters

smartradio.ro
ivermectina

Studiul care promova folosirea ivermectinei în tratamentul împotriva COVID-19 a fost șters de pe site-ul inițial, informează Aleph News.

Studiul a fost publicat pe website-ul Research Square, în noiembrie 2020, de Dr. Ahmed Elgazzar, de la Universitatea Benha din Egipt. Conform acestuia, pacienții tratați spital s-au recuperat destul de bine în urma tratamentului cu ivermectină.

Publicația a șters studiul „din cauza unor probleme etice”. Un student la medicină în Londra a descoperit că prima parte a cercetării a fost plagiată. Astfel, specialiștii și medicii sunt nesiguri în ceea ce privește ivermectina ca tratament anti-COVID în urma acestui eveniment.

Autorii au scris întregul paragraf de început al studiului având la bază comunicate de presă și articole de pe website-uri, însă au folosit o platformă online prin care au refrazat textul.

Amuzant a fost că odată trecut textul prin această platformă, au schimbat în studiu din <> în <> la un moment dat”, a spus studentul care și-a dat seama că studiul lui Ahmed Elgazzar a fost plagiat.

În același timp, el a mai remarcat greșeli în cadrul studiului. Printre acestea se numără participarea persoanelor sub 18 ani sau lipsa de acuritatea a datelor.

Autorii au susținut că au derulat acest studiu între 8 iunie și 20 septembrie 2020, iar majoritatea pacienților care au murit au fost internați în spital și au murit înainte de 8 iunie, conform datelor colectate inițial. Mai mult decât atât, informațiile au fost colectate greșit: un pacient ar fi fost externat pe data de 31 iunie 2020, dată care nu există în calendar”, a mai spus Jack Lawrence, studentul care a scos la lumină cele prezentate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.