Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiul care răstoarnă tot ce se știa despre alcool: beneficii pentru un organ vital dacă este consumat într-o anumită cantitate

Radu Pop
adevarul
vin bautura alcool

Un nou studiu demonstrează faptul că un consum ușor până la moderat de alcool poate avea beneficii pentru inimă, potrivit raportului publicat luni în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, informează de USA Today. Studiul este cu atât mai important cu cât ultimele studii demonstrau că inclusiv o cantitate mică de alcool poate dăuna pentru sănătatea corpului.

Experții de la Spitalul General din Massachusetts au descoperit că legătura alcoolului cu scăderea riscului de boli de inimă poate fi pus în corelație cu reducerea stresului. "Este destul de bine stabilit că stresul poate duce la evenimente cardiovasculare, cum ar fi atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale", a declarat dr. Nishant Shah, cardiolog și profesor asistent de medicină la Duke University School of Medicine și Duke Clinical Research Institute, care nu a fost implicat în studiu. "Este unul dintre primele studii care au corelat nu numai informațiile clinice, ci și imagistica creierului pentru a înțelege mecanic ce se întâmplă", spune acesta.

Cum a fost demarat studiul

Cercetătorii au analizat datele unui sondaj realizat pe mai mult de 50.000 de persoane și au studiat relația dintre consumul de alcool și evenimentele cardiovasculare majore. Autorii au studiat, de asemenea, imagistica creierului a aproximativ 750 de persoane care consumă ușor până la moderat alcool și au găsit o semnalizare redusă în amigdală, care este partea creierului asociată cu răspunsurile la stres.

Nu este clar ce tipuri de alcool au fost consumate de participanții la studiu sau cât de des, a spus Shah, ceea ce poate fi una dintre limitările studiului. "Recomandăm oamenilor să-și ia timp pentru ei înșiși și să se concentreze pe relaxare și să încerce să-și ia timp pentru toată agitația pe care viața de zi cu zi tinde să o aibă", a spus el arătând că sunt destule tehnici de relaxare și fără consum de alcool.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.