Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiul care răstoarnă tot! Efectele adverse ale vaccinării anti-COVID: Cercetătorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

Radu Pop
zf.ro
vaccin COVID-19

Studiul care răstoarnă tot! Efectele adverse ale vaccinării anti-COVID. Cercetătorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost făcute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afecţiunile cardiace, neurologice şi sanguine au fost cele mai întâlnite în cazurile de reacţii adverse.

Testele privind efectele adverse ale vaccinelor anti-COVID au fost făcute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, din Australia, Argentina, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Noua Zelandă și Scoția, scrie antena3.ro.

Afecţiunile cardiace, neurolgice şi sanguine au fost cele mai întâlnite în cazurile de reacţii adverse

Afecţiunile cardiace, neurolgice şi sanguine au fost cele mai întâlnite în cazurile de reacţii adverse. Iată care au fost afecţiunile descoperite de cercetători.

Miocardita, adică inflamarea muşchiului inimii - a fost identificată după prima, a doua şi a treia doză de vaccin pe bază de ARN mesager.

Cele mai comune simptome în cazul miocarditei sunt durerea în piept, oboseala, umflarea gleznelor și tălpilor, bătăile rapide și neregulate ale inimii, dificultățile de respirație atât în timpul activităților fizice, cât și în repaus, senzație de leșin, dar şi simptomele ca de gripă.

În cazul pericarditei, simptomele sunt tusea, palpitaţiile, dar şi dificultaţile de respiraţie atunci când staţi întins.

O altă afecţiune diagnosticată în 190 de cazuri, aproape triplu faţă de estimarea specialiştilor, a fost sindromul Guillain-Barré, o afecţiune neurologică care poate duce la paralizie.

Cercetătorii au observat o creștere semnificativă a cazurilor ale acestui sindrom la 42 de zile de la prima doză de vaccin Astra Zeneca. Vaccinurile ARN mesager nu au fost asociate acestui risc, potrivit studiului cercetătorilor de la Global Vaccine Data Network.

Mai mult dceât atât, în cazul vaccinului Astra-Zeneca s-a observat şi o creştere de 3 ori a riscului de tromboză venoasă cerebală. Concret riscul formării cheagurilor de sânge la nivelul creierului.

Cu toate acestea, cercetătorii susţin că riscurile asociate îmbolnăvirii de Covid-19 depășesc cu mult riscurile vaccinării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.