Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiul care schimbă totul: Cât de aproape suntem de a descoperi o formă de viață extraterestră

newsweek.com
asteroid spatiu cosmos univers

Oamenii de știință au descoperit că un asteroid, care se deplasează fără destinație prin spațiul cosmic, conține elementele de bază ale vieții.

Asteroidul, cunoscut sub numele de Ryugu, a fost ținta navei spațiale japoneze Hayabusa-2.

În anul 2019, aceasta a reușit să captureze mostre din roca spațială și să le returneze pe Pământ. De atunci, oamenii de știință analizează cele 5,4 grame de pământ stâncos de pe asteroid.

În prezent, ministerul japonez al educației a împărtășit descoperirile din aceste mostre și a precizat că ele conțin cheia pentru crearea vieții.

Experții susțin că eșantioanele reprezintă "cel mai primitiv material din sistemul solar care a fost studiat vreodată".

Acest lucru se datorează faptului că Ryugu ar putea fi un fragment bogat în carbon al unui asteroid și mai mare, care s-ar fi putut forma din praful cosmic și gazele care se aflau chiar acolo la începutul formării sistemului solar.

În mod uimitor, echipa a identificat peste 20 de tipuri de aminoacizi în mostrele aduse pe Pământ la sfârșitul anului 2020.

Aminoacizii reprezintă punctul de plecare pentru proteinele pe care organismele vii le produc pe baza codului ADN.

"Am detectat diverși compuși organici prebiotici în probe, inclusiv aminoacizi proteinogeni, hidrocarburi aromatice policiclice similare cu petrolul terestru și diverși compuși de azot", a declarat Hiroshi Naraoka, de la Universitatea Kyushu din Japonia, care a condus echipa.

"Aceste molecule organice prebiotice se pot răspândi în tot sistemul solar, probabil sub formă de praf interplanetar de pe suprafața Ruygu prin impact sau alte cauze", relatează metro.co.uk.

Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, ne-ar putea oferi indicii despre cum a început viața pe această planetă. În principiu, că materiile prime au fost aduse aici de către o cometă sau de un asteroid în trecutul îndepărtat.

De asemenea, această descoperire arată că, undeva în univers, există o mare probabilitate ca o formă de viață extraterestră să se fi dezvoltat pe alte planete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.