Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUPOARE Donald Trump pe cale să scoată SUA dintr-un acord CRUCIAL pentru omenire

schimbari  climatice

Preşedintele american, Donald Trump, a prevăzut marţi o reuniune a principalilor săi consilieri economici pentru a discuta despre participarea Statelor Unite la Acordul de la Paris privind schimbările climatice, din care intenţionează să se retragă, transmite AFP.

Alina Petre o face praf pe noua Primă Doamnă a Franţei: Ce trebuie să facă Brigitte Macron

După luni de incertitudine, omul de afaceri republican pare pe punctul de a decide dacă va onora acordul semnat în decembrie 2015 vizând să limiteze încălzirea planetei. 

O retragere a Statelor Unite ar compromite serios eforturile internaţionale pentru a limita emisiile de gaze cu efect de seră, responsabile de modificarea periculoasă a climei, potrivit majorităţii experţilor. 

Statele Unite sunt al doilea mare producător de emisii de bioxid de carbon (CO2) din lume, după China, relatează agerpres.

În timpul campaniei electorale, Donald Trump a afirmat că schimbarea climei este o "farsă" comisă de China şi a promis să anuleze Acordul de la Paris odată ajuns preşedinte. 

La patru luni după instalarea în Biroul Oval, el nu a luat încă o decizie oficială în legătură cu acest subiect.

Dumitru Dragomir face DEZVĂLUIRI despre Antena 1: Ce ar fi făcut un fost șef al ANAF

Potrivit unui oficial american cu rang înalt, discuţiile serioase urmează să înceapă marţi între preşedinte şi consilierii săi apropiaţi. "Ei se vor întâlni miercuri la orele 13.30" (17.30 GMT), a declarat această sursă. 

Potrivit responsabilului pe probleme de mediu din cadrul Departamentului de Stat, David Bolton, "chestiunea punctului de vedere al Statelor Unite asupra Acordului de la Paris se află încă în studiu în cadrul guvernului american".

SCANDAL la PRO TV: Cine a câștigat 'Uite cine dansează'

"Preşedintele nostru a făcut cunoscut că intenţionează să ia o decizie în următoarele săptămâni, nu în această săptămână", a precizat el luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.