Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stupoare în Israel, după ce mai multe eleve etiopiene au fost ironizate de profesori pe un grup de WhatsApp: mesajele rasiste, făcute publice de elevi

MEN
banci scoala clasa goala

Mesajele rasiste ale unor profesori din Israel au fost înregistrate și făcute publice de elevi. Ministrul Educației a prezentat scuze publice în urma incidentului, potrivit BBC.

Mesajele profesorilor erau despre mai multe eleve care provin din Etiopia. Acestea au fost ironizate într-o serie de mesaje trimise într-un grup WhatsApp în timpul unei excursii școlare, scrie Mediafax.

Fetele au observat că profesorii își trimiteau mesaje unul altuia într-un grup pe care l-au creat și care se numea Black School Trip. Una dintre eleve a filmat mesajele peste umărul unui profesor și apoi a distribuit imaginile pe rețelele de socializare, numindu-i pe profesori „o rușine".

„Mă întristează, ca membru al comunității etiopiene, să văd nivelul la care v-ați scufundat astăzi. În loc să fiți profesorii noștri, să dați un exemplu și să ne faceți să ne simțim ca în cel mai sigur loc al nostru, ați făcut exact opusul. Deschizând un grup numit "Black School Trip" fără să vă dați seama că în spatele vostru se aflau elevi și batjocorindu-vă elevii? Văd fotografiile și pur și simplu nu-mi vine să cred că provin de la profesorii noștri. Sunteți o rușine, mi-e rușine că sunteți profesorii noștri și că predați generației viitoare", a scris o elevă.

Profesorii implicați au prezentat scuze, dar au fost suspendați. Incidentul este în curs de investigare. Directorul școlii a emis o declarație, vorbind despre „șocul și devastarea sa față de comentariile mizerabile și extrem de ofensatoare ale profesorilor despre elevii etiopieni care studiază în școală".

Ministrul israelian al Educației, Yoav Kisch, i-a criticat și el pe profesori.

„Incidentul va fi tratat cu severitate cu toate instrumentele de care dispunem. Îmi pare rău pentru suferința care a fost cauzată elevilor. Va exista o toleranță zero pentru acest tip de incidente în timpul mandatului meu", a spus ministrul Educației.

În Israel există aproximativ 150.000 de cetățeni de origine etiopiană, primii dintre aceștia sosind în cadrul unei serii de operațiuni ultrasecrete conduse de Mossad în anii 1980.

Integrarea evreilor etiopieni în Israel a fost dificilă, comunitatea fiind afectată de șomaj, sărăcie și discriminare. Totuși, situația comunității a dat semne de îmbunătățire în ultimii ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.