Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUPOARE în Ministerul Sănătății: Șef REVOCAT de Sorina Pintea, sunat de minister să i se spună că a fost o greșeală

MSF
Sorina Pintea

Managerului Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, Cristian Popescu, a fost revocat din funcție în ultima zi de lucru a Sorinei Pintea. Marți, Popescu a fost sunat de Ministerul Sănătății și i s-a spus că revocarea a fost o greșeală, conform Mediafax.

Sorina Pintea a semnat în ultima sa zi de mandat un ordin de revocare a managerului Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, Cristian Popescu.

Marți, acesta a fost sunat de reprezentanți ai Ministerului Sănătății și i s-a spus că revocarea a fost o eroare.

Citește și: Anunț de ULTIM MOMENT de la ANM - Cât va dura primăvara din plină toamnă

„Da, am fost revocat de doamna Pintea în ultima ei zi la minister. Chiar acum am fost sunat să mi se spună că totul a fost o eroare. Dar ordinul a fost emis și, legal, eu acum nu mai sunt managerul acestui serviciu. Eu nu înțeleg de ce se întâmplă toate astea, e o situație pe care eu nu o înțeleg", a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Popescu.

Acesta a fost revocat pentru că ar îndeplini condițiile de vechime necesare ocupării postului.

De altfel, Sorina Pintea a mai încercat revocarea lui Cristian Popescu și în trecut, dar pentru că nu i s-a găsit înlocuitor, a rămas în funcție. Oficial, însă, Ambulanța Teleorman nu mai are manager după ultima revocare, existând posibilitatea ca angajații să nu își ia banii, deoarece Popescu era singurul cu drept de semnătură.

În luna mai, câteva zeci de angajaţi de la Ambulanţa Teleorman au protestat în curtea instituţiei, după ce Popescu a fost revocat și atunci din funcţie.

„Eu când am fost numit, alta era legislaţia pentru numire şi, după un an de zile, s-a schimbat şi prevedea ca managerul să aibă o vechime de 6 ani şi 6 luni, eu am trei ani şi jumătate, acesta fiind şi motivul pentru care n-am putut să mă înscriu la concurs. Au fost nişte sesizări din partea presei locale”, spunea atunci Cristian Popescu.

Potrivit acestuia, niciunul dintre colegii săi nu îndeplineşte condiţiile cerute de lege pentru a ocupa acest post: „Acum s-au pomenit că au semnat ordinul de revocare, dar nu au înlocuitor, fiindcă nimeni din cadrul instituţiei nu îndeplineşte criteriile impuse de funcţie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.