Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Senatorii democraţi au prezentat cadrul legislativ menit să le permită adoptarea celui mai consistent plan de cheltuieli sociale după anii '30

NBC News
joe biden

Senatorii democraţi au prezentat luni cadrul legislativ menit să le permită adoptarea, în toamna acestui an, a celui mai consistent plan de cheltuieli sociale după anii '30, estimat la 3.500 de miliarde de dolari, relatează AFP.

Congresul avansează astfel către un nou palier al viziunii ambiţioase a preşedintelui Joe Biden pentru mandatul său, după planul privind infrastructura, în valoare de 1.200 miliarde de dolari, care ar urma să fie aprobat de Senat marţi dimineaţă, înainte de a ajunge în Camera Reprezentanţilor.

Valoarea prevăzută a planului de cheltuieli sociale este una ameţitoare: 3.500 miliarde de dolari pe o perioadă de zece ani, ceea ce echivalează cu produsul intern brut al Germaniei în 2020, scrie Agerpres.ro.

Această soluţie bugetară îi va permite Senatului să avanseze către ''proiectul de lege cel mai consistent în favoarea muncitorilor, a persoanelor în vârstă, a bolnavilor şi a săracilor de la FDR (preşedintele Franklin Delano Roosevelt) şi New Deal-ul anilor 1930'', a insistat senatorul independent Bernie Sanders, preşedintele comisiei pentru buget din Senatul american.

Acest proiect ''va plasa Statele Unite într-o poziţie de leadership mondial pentru a lupta contra schimbărilor climatice şi pentru a face din planeta noastră un loc sănătos şi locuibil pentru generaţiile viitoare'', a scris Sanders.

Universităţi publice plătite timp de doi ani, măsuri pentru a răspunde obiectivelor climatice ale lui Joe Biden, noi investiţii în infrastructură, statut de rezident pentru ''milioane de muncitori migranţi'' - concret, proiectul de rezoluţie avansat luni prezintă doar marile linii ale acestui plan gigantic şi le dă senatorilor un răgaz până la 15 septembrie pentru a înainta propunerile lor finale.

Acest mecanism parlamentar, numit de ''reconciliere'', le va permite democraţilor să adopte, probabil în toamnă, textul final cu majoritate simplă în Senat, fără a mai avea nevoie de voturi din tabăra republicană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.