Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA acordă protecţie temporară myanmarezilor prezenţi pe teritoriul american

Pinterest
Myanmar steag flag

Departamentul pentru Securitate Internă al SUA a anunţat vineri că myanmarezii care locuiesc în prezent în Statele Unite vor putea beneficia de un statut de protecţie temporară după recenta lovitură de stat din Myanmar, transmite AFP preluat de agerpres.

"Din cauza loviturii de stat şi a violenţei forţelor de ordine împotriva civililor, poporul din Myanmar se confruntă cu o criză umanitară complexă şi care se deteriorează în multe părţi din ţară", a declarat într-un comunicat ministrul Alejandro Mayorkas.

"Am desemnat Myanmar (beneficiar) al statutului de protecţie temporară, astfel încât myanmarezii şi rezidenţii obişnuiţi din această ţară să poată rămâne temporar în SUA", a adăugat Mayorkas.

Doar persoanele care se află deja în SUA pot beneficia de acest statut dacă sunt în măsură să facă dovada rezidenţei continue pe teritoriu începând cu 11 martie 2021.

Represiunea din Myanmar condusă de junta militară care a preluat puterea prin forţă pe 1 februarie s-a soldat cu cel puţin 70 de morţi, potrivit experţilor ONU.

Pe lângă violenţa împotriva civililor, lovitura de stat a condus la suspendarea furnizării de ajutor umanitar vital pentru populaţia din anumite zone ale ţării, subliniază Departamentul pentru Securitate Internă al SUA în comunicatul său de presă.

Acest statut de protecţie temporară este acordat pe o perioadă de 18 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.