Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA acuză China că a încălcat un acord privind spionajul cibernetic

calculator

Un oficial al Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA, Rob Joyce, a informat că Beijingul a încălcat un acord cu Statele Unite care are ca scop oprirea spionajului cibernetic, scrie Reuters preluată de news.ro

Întrebat dacă China încalcă acordul din 2015 între preşedintele american de la acea vreme, Barack Obama şi omologul său chinez, XI Jinping, Joyce a declarat: „Noi considerăm că ei îl încalcă”.

El a adăugat, totuşi, că numărul atacurilor a scăzut „dramatic” de la semnarea acordului.

„Deşi nu este clar dacă China a respectat acordul sau nu, este clar că în acest moment ei nu respectă normele acordului semnat între ţările noastre”, a afirmat Joyce.

În septembrie 2015, Obama a anunţat că a ajuns la un acord de „înţelegere comună” cu Xi Jinping privind combaterea spionajului cibernetic economic, dar a ameninţat că SUA vor impune sancţiuni asupra chinezilor care insistă să comită infracţiuni cibernetice.

Cei doi lideri au declarat că au căzut de acord că niciun guvern nu va susţine furtul cibernetic de secrete corporatiste sau informaţii de afaceri.

Acordul, totuşi, nu menţionează oprirea unor spionaje cibernetice între guverne pentru culegerea de informaţii.

Un astfel de spionaj ar putea fi atacul cibernetic masiv asupra personalului din guvernul federal al SUA din acest an. Atunci au fost compromise datele a peste 20 de milioane de persoane. Oficialii americani au informat că sursa atacului a fost China, dar nu au precizat că ar considera guvernul chinez ca fiind responsabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.