Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA acuză GRU și Guvernul rus de o mega-operațiune cibernetică

hackeri

Oficialii americani au preluat controlul unei armate  („botnet”) de mii de computere infectate care pot fi folosite pentru atacuri cibernetice. SUA susține că rețeaua de computere ar fi controlată de Guvernul rus sau de armata Rusiei. Oficialii americani spun că rușii au folosit „infrastructură similară” împotriva țintelor ucrainene, informează CNN.

Rețeaua botnet a fost controlată de o unitate din cadrul agenției de informații militare ruse GRU, cunoscută pentru atacuri cibernetice perturbatoare, cum ar fi atacurile din 2015 și 2016 care au tăiat puterea în Ucraina, a declarat directorul FBI, Christopher Wray.

Rețelele bot au o gamă de utilizări potențiale, de la distrugerea site-urilor offline până la atacuri mai puternice care fac computerele inoperabile. Nu a fost imediat clar ce atacuri specifice ar fi putut fi dejucate, dar Wray a spus că mii de întreprinderi mici din întreaga lume au fost infectate cu malware-ul GRU.

Vezi și: Oficial militar de top din SUA: 'Am trimis echipe de vânătoare în Ucraina pentru a ajuta Kievul să se pregătească'

Oficialii americani au fost în alertă maximă pentru potențiale atacuri cibernetice rusești, în special după avertismentul recent al președintelui Joe Biden adresat directorilor de afaceri că „capacitatea cibernetică a Rusiei este destul de importantă și urmează”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.