Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA acuzata ca foloseste ANTRAX contra Coreei de Nord

antrax

Coreea de Nord a acuzat vineri SUA că foloseşte antrax contra Coreii de Nord şi i-a cerut Organizaţiei Naţiunilor Unite să ancheteze 'programele de arme biologice' ale Washingtonului, după ce un eşantion de antrax activ a fost trimis unei baze americane din Coreea de Sud, transmit Reuters şi DPA.

Eşantioane de antrax activ au fost trimise 'în mod neglijent' către Australia, Canada, Marea Britanie, Coreea de Sud şi spre laboratoare din 19 state americane şi Washington, a anunţat recent Pentagonul.

''Statele Unite nu doar posedă arme mortale de distrugere în masă, dar ele şi încearcă să le folosească în actuala dispută contra noastră'', a menţionat ambasadorul nord-coreean la ONU, Ja Song Nam, într-o scrisoare adresată secretarului general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon.

Coreea de Nord ''cere ferm Consiliului de Securitate al ONU să trateze problema transporturilor de antrax activ pentru a investiga programele de arme biologice ale SUA'', se arată în scrisoarea respectivă.

Jeff Rathke, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, a confirmat că Washingtonul a văzut respectiva scrisoare, adăugând: ''Acuzaţiile sunt ridicole. Ele nu merită un răspuns''.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.