Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Adam Fox, 16 ani de închisoare pentru tentativa de răpire a guvernatoarei statului Michigan

fox2detroit.com
adam fox

Un bărbat a fost condamnat marţi la 16 ani de închisoare vinovat de complot pentru răpirea guvernatoarei democrate a statului american Michigan, Gretchen Whitmer, notează AFP. Adam Fox, 39 de ani, era şeful unui grup de activişti de extremă dreapta arestaţi în octombrie 2020, informează Agerpres.

Potrivit rechizitoriului, aceşti indivizi au acuzat-o pe guvernatoare că este "un tiran" din cauza restricţiilor impuse locuitorilor şi afacerilor la începutul pandemiei de COVID-19 şi intenţionau să o răpească pentru a fi "judecată" sub acuzaţia de trădare.

Ei ar fi supravegheat zona din jurul locuinţei sale de vacanţă şi ar fi fotografiat un pod pe care plănuiau să-l arunce în aer ca o diversiune în timpul răpirii. "Fiţi siguri că vom face totul pentru a zădărnici comploturile de acest tip", a declarat într-un comunicat Andrew Birge, un fost procuror federal numit de Departamentul de Justiţie să supervizeze procesul.

Adam Fox a pledat nevinovat la procesul său, susţinând că a fost prins în capcană de agenţi sub acoperire ai poliţiei federale şi de informatori care, potrivit acestora, i-au împins să acţioneze, să se antreneze, să se înarmeze. Cu câteva zile mai devreme, alţi trei membri ai acestui grup au fost condamnaţi de un tribunal din Michigan la pedepse de la 7 la 12 ani de închisoare.

În 2020, arestarea acestor activişti a ilustrat ameninţarea tot mai mare reprezentată de miliţiile dreptei radicale, confirmată ulterior în cursul asaltului asupra Capitoliului de la Washington din 6 ianuarie 2021, la care au participat membri ai unor grupări precum Oath Keepers sau Proud Boys.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.