Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: 'Alianța Rusiei cu Iranul reprezintă o amenințare serioasă pentru întreaga lume!'

Yahoo News
Jake Sullivan

Statele Unite consideră că aprofundarea cooperării dintre Rusia și Iran în domeniul militar, inclusiv posibilul transfer de drone la Moscova, reprezintă o amenințare serioasă la adresa păcii, a declarat asistentul președintelui american pentru securitate națională Jake Sullivan.

Sullivan a reiterat că SUA nu au nicio dovadă că Iranul a predat deja drone Rusiei, dar există dovezi că cele două părți "cooperează" în această privință. "Aprofundarea alianței dintre Rusia și Iran este un lucru pe care întreaga lume ar trebui să-l privească și să-l considere o amenințare serioasă, deoarece acest tip de dronă a distrus infrastructura și a ucis oameni atât în Arabia Saudită, cât și în alte țări din Orientul Mijlociu", a declarat Sullivan, citat de TASS.

Pe 11 iulie, el a sugerat că Iranul intenționează să transfere în Rusia până la câteva sute de drone, inclusiv cele capabile să transporte arme. În plus, potrivit acestuia, Iranul intenționează să instruiască forțele ruse în utilizarea acestor drone, iar primele etape de instruire ar trebui să înceapă la începutul lunii iulie. Pe 12 iulie, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanani, răspunzând acestei ipoteze, a subliniat că "cooperarea dintre Teheran și Moscova în domeniul tehnologiei a început chiar înainte de evenimentele din Ucraina" și s-a dezvoltat recent fără schimbări. A doua zi, ministrul iranian de externe Hossein Amir Abdollahian a declarat pentru ziarul italian La Repubblica că Teheranul nu ajută "niciuna dintre părțile implicate în conflictul din Ucraina", deoarece este convins că "trebuie să se termine".

Miercuri, secretarul de presă al șefului statului rus, Dmitri Peskov, a declarat că subiectul vânzării de drone nu va fi discutat în timpul viitoarei vizite din 19 iulie a președintelui rus Vladimir Putin la Teheran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.