Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Am dori ca România să permită o alegere mai liberală a părinţilor adoptivi

Consulul general al SUA la Bucureşti, Henry Leighton, a declarat, miercuri, referindu-se la legislaţia românească privind adopţiile internaţionale, că Washingtonul ar dori ca România să ia în considerare posibilitatea unei alegeri mai liberale în ceea ce-i priveşte pe cei care pot fi părinţi adoptivi.

'Când suntem întrebaţi şi dacă suntem întrebaţi ce dorim să vedem la adopţiile internaţionale, dorim foarte mult ca România să ia în considerare să permită o alegere mai liberală legat de cine pot fi părinţii adoptivi. Avem oameni în Montana, Iowa, Ohio, sunt oameni foarte buni şi ar dori să adopte un copil, dar nu sunt români şi nu pot adopta un copil din România', a declarat Leighton, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Ambasada SUA.

El consideră că interesul copilului trebuie să primeze în luarea unei decizii legate de adopţie şi că SUA sunt foarte deschise în a elibera vize de imigrant pentru adopţie.

'Noi credem că atunci când este în interesul copilului şi dacă acel copil nu are familie, dacă adopţia nu are loc în ţară, de ce să nu luăm în considerare ca acel copil să fie adoptat internaţional? Legea română permite adopţii între ţări de către cetăţenii români care locuiesc în afara graniţelor sau de rude ale copilului român. Este greu de spus câţi româno-americani care pot adopta un copil român există', a afirmat oficialul american.

În acest context, consulul general al SUA la Bucureşti a arătat că un copil se dezvoltă cel mai bine într-o familie şi că sprijinul pe care acesta îl primeşte de la ceilalţi membri ai familiei este 'mai bun decât orice instituţie'.

'Ştim că e un subiect foarte sensibil, mai ales având în vedere lucruri care s-au întâmplat cu peste 10 ani în urmă, dar credem că (...) cu convenţia de la Haga privind adopţiile ar trebui să fie un proces astfel încât presa, publicul să vadă că nu se întâmplă lucruri rele copiilor', a adăugat Henry Leighton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.