Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA AMENINȚĂ după atacul cu rachetă în Irak: 'Vom lovi dacă credem că aceasta este ceea ce trebuie să facem'

bbc.com
irak atentat

SUA vor "tot ceea ce este necesar pentru a se apăra" după tirul cu rachete asupra unei baze care adăposteşte soldaţi americani în Irak, a declarat şeful Pentagonului, Lloy Austin, într-un interviu difuzat duminică şi citat de AFP, anun'[ AGERPRES.

Zece rachete au lovit miercuri baza aeriană de la Ain al-Assad, provocând moartea unui subcontractant civil american. SUA s-au abţinut pentru moment să acuze direct una dintre facţiunile armatei irakiene pro-Iran pentru acest atac, precedat de mai multe altele cu acelaşi mod de operare în ultimele săptămâni.

"Noi îi încurajăm pe irakieni să acţioneze cât mai rapid posibil pentru a ancheta asupra incidentului şi ei sunt pe cale să o facă", a afirmat Austin pentru canalul ABC, precizând că ţara sa adună încă informaţii asupra autorilor.

"Dar puteţi să vă aşteptaţi ca noi să-i tragem întotdeauna la răspundere pe cei vinovaţi pentru acţiunile lor", a adăugat el. "Mesajul pentru cei care au comis un astfel de atac este să se aştepte că noi vom face tot ceea ce este necesar pentru a ne apăra".

"Vom lovi dacă credem că aceasta este ceea ce trebuie să facem într-un moment şi acolo unde alegem să o facem", a spus el în continuare. "Ne rezervăm dreptul de a ne proteja trupele", a subliniat şeful Pentagonului.

Citește și: O mare companie farmaceutică, anunț URIAȘ: medicamentul care vindecă rapid Covid-19

Canalul de televiziune citat l-a întrebat pe ministrul american al apărării dacă Iranul a fost informat că represalii nu înseamnă o escaladare.

"Cred că Iranul este în întregime capabil să evalueze lovitura şi activităţile noastre şi va trage propriile sale concluzii", a răspuns Austin.

"Dar ceea ce trebuie să înţelegem din asta încă o dată este că noi ne vom apăra militarii şi că răspunsul nostru va fi gândit, adecvat. Sperăm că ei vor face ceea ce trebuie".

Noile tiruri cu rachete intervin într-un context de tensiuni între Washington şi Teheran asupra programului nuclear iranian şi a perspectivei negocierilor pentru relansarea acordului din 2015 destinat să-l încadreze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.