Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA amenință Turcia cu sancțiuni dacă va continua să facă afaceri cu Rusia

pintelist
erdogan putin

Cea mai importantă asociație de afaceri din Turcia a confirmat că a primit o scrisoare din partea Trezoreriei SUA, care o avertizează cu privire la posibile sancțiuni dacă va continua să facă afaceri cu Rusia.

Washingtonul se arată din ce în ce mai îngrijorat de faptul că Rusia și întreprinderile rusești se folosesc de Turcia pentru a diminua efectele restricțiilor financiare și comerciale occidentale impuse ca răspuns la invazia Kremlinului în Ucraina în urmă cu șase luni.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul rus Vladimir Putin au convenit să intensifice cooperarea economică în cadrul unui summit desfășurat în stațiunea Soci la începutul acestei luni.

Datele oficiale arată că valoarea exporturilor turcești către Rusia în perioada mai-iulie a crescut cu aproape 50% față de anul trecut, informează rfi.fr.

Importurile Turciei de petrol rusesc cresc vertiginos, iar cele două părți au convenit să treacă la plata în ruble pentru gazele naturale exportate de gigantul Gazprom.

Secretarul adjunct al Trezoreriei SUA, Wally Adeyemo, a efectuat o vizită rară la Ankara și Istanbul în iunie pentru a exprima îngrijorarea Washingtonului că oligarhii și marile întreprinderi rusești folosesc entități turcești pentru a evita sancțiunile occidentale.

Adeyemo a transmis apoi o scrisoare către asociația de afaceri turcească TUSIAD și către Camera de Comerț Americană din Turcia, avertizând că societățile și băncile riscă să fie ele însele sancționate.

Turcia, membră NATO - în relații bune atât cu Moscova, cât și cu Kievul - a încercat să rămână neutră în conflict și a refuzat să se alăture regimului internațional de sancțiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.