Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA analizează dacă talibanii şi-au respectat angajamentele faţă de acordul de pace

AP
talibani

Statele Unite analizează dacă talibanii şi-au respectat angajamentele de a întrerupe legăturile cu grupările teroriste şi de a reduce violenţa în conformitate cu acordul de pace din februarie anul trecut, i-a transmis secretarul american de stat Antony Blinken preşedintelui afgan Ashraf Ghani, relatează DPA.

Blinken a vorbit miercuri la telefon cu preşedintele afgan, conform unei transcrieri oferite joi de Departamentul de Stat, potrivit agerpres.ro.

Vezi şi: Raed Arafat dă detalii pas cu pas: Cum s-au desfăşurat evenimentele tragice de la Matei Balş/ VIDEO

"Secretarul de stat a evidenţiat sprijinul diplomatic solid pentru procesul de pace concentrat pe ajutorarea părţilor din conflict pentru a obţine o rezolvare politică durabilă şi justă şi un armistiţiu permanent şi comprehensiv în beneficiul tuturor afganilor", se arată în transcriere.

Blinken "a transmis că SUA evaluează acordul său cu talibanii din februarie 2020 şi dacă talibanii îşi respectă angajamentele de a întrerupe legăturile cu grupările teroriste, de a reduce violenţa în Afganistan şi de a se angaja în negocieri substanţiale cu guvernul afgan şi cu alte părţi implicate", se mai menţionează în document.

Conform acordului semnat cu talibanii, SUA au redus progresiv numărul de trupe staţionate în Afganistan, la 2.500 de militari.

În ciuda negocierilor de pace în derulare între guvernul afgan şi talibani la Doha de la mijlocul lui septembrie, violenţele au continuat în Afganistan. Talibanii au refuzat până acum să accepte un armistiţiu.

Negocierile au ca scop oprirea războiului, care durează de decenii, însă nu se înregistrează progrese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.