Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunță că vor utiliza 'toate instrumentele adecvate' pentru a pune capăt dictaturii lui Nicolas Maduro

reuters
trump, ok, casa alba

SUA vor utiliza "toate instrumentele adecvate" pentru a pune capăt "dictaturii" lui Nicolas Maduro în Venezuela, a declarat marţi Casa Albă, la o zi după ce Washingtonul a îngheţat toate bunurile guvernului venezuelean pe teritoriul Statelor Unite, potrivit AFP preluată de Agerpres.

"Dictatura lui Nicolas Maduro trebuie să înceteze pentru ca Venezuela să aibă un viitor stabil, democratic şi prosper", se menţionează într-un comunicat al Casei Albe. "Aşa cum administraţia Trump a explicat clar: toate opţiunile sunt pe masă. SUA vor utiliza toate instrumentele adecvate pentru a pune capăt dominaţiei lui Maduro în Venezuela, pentru a susţine accesul poporului venezuelean la ajutorul umanitar şi pentru a asigura o tranziţie democratică în Venezuela", continuă comunicatul american.

Citește și: Sondaj: Klaus Iohannis, de neoprit în cursa către Cotroceni! Surpriza de pe locul doi

Donald Trump declarase într-o scrisoare dezvăluită luni seara şi trimisă preşedintei democrate a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, că ar fi "hotărât că este necesar să se blocheze proprietăţile guvernului Venezuelei din cauza continuării uzurpării puterii de către regimul nelegitim al lui Nicolas Maduro".

După acest anunţ, Caracasul a acuzat Washingtonul de "terorism economic" şi că încearcă să provoace o rupere a dialogului între reprezentanţii guvernului şi cei ai opoziţiei, care se desfăşoară în Barbados, cu medierea Norvegiei.

Potrivit Wall Street Journal, acestea sunt primele măsuri ale unui embargou economic total decretat de Washington împotriva Venezuelei. Acesta ar pune Venezuela la acelaşi nivel cu ţări precum Coreea de Nord, Iran, Siria şi Cuba.

SUA, urmate de vreo 50 de ţări, au fost primele la începutul anului care l-au recunoscut ca preşedinte interimar pe şeful opoziţiei venezuelene Juan Guaido

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.