Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunță că inflația a scăzut iar: e la aproximativ 30% față de cea din România!

InfoTag
inflatie

Rata inflaţiei a încetinit în Statele Unite, fiind în decembrie 2022 la nivelul de 6,5% şi marcând a şasea scădere consecutivă, potrivit datelor oficiale anunţate joi, informează publicaţia The Wall Street Journal. Datele Departamentului Muncii au indicat o inflaţie anuală de 6,5% în decembrie 2022, în scădere de la 7,1% în noiembrie. Este a şasea scădere consecutivă a ratei inflaţiei în Statele Unite după vârful de 9,1% atins în iunie 2022.

Nucleul inflaţiei, calculat pe o bază care exclude preţurile volatile la energie şi alimente, a avut o evoluţie anuală de doar 4,3% în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie 2022. Noile cifre ale inflaţiei intervin în contextul în care activităţile economice au încetinit în Statele Unite la sfârşitul anului 2022. Importurile şi exporturile sunt în scădere, la fel şi vânzările reţelelor comerciale, producţia industrială şi tranzacţiile imobiliare.

"Inflaţia nu va scădea atât de mult cât se aşteaptă lumea. Dar în mod clar se va reduce", a declarat Jamie Dimon, director în cadrul grupului JPMorgan Chase & Co.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.