Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunță cu urmează TSUNAMIUL cu pandemia, peste câteva săptămâni: APELUL făcut către americani

Financial Times
sua coronavirus pandemie

Statele Unite, care au repatriat deja peste 30.000 de americani de la declanşarea pandemiei, au lansat miercuri un avertisment cetăţenilor lor aflaţi încă în străinătate: reveniţi acasă acum înainte de a fi înghiţiţi de "tsunami"-ul coronavirusului, notează AFP, potrivit AGERPRES.

"Nu există nicio garanţie că Departamentul de Stat va fi în măsură să ajute în continuare la repatriere" "peste câteva săptămâni", a declarat Ian Brownlee, însărcinat cu coordonarea întoarcerii americanilor, subliniind că în curând ar putea fi imposibil să se mai recurgă la zboruri de pasageri ori chiar să se închirieze avioane private.

Citește și: Victor Ponta a răbufnit: Este 1 Aprilie – și mincinoșii de la PNL iar prostesc oamenii

"Dacă cetăţeni americani doresc să revină în Statele Unite, trebuie să-şi facă acum aranjamentele", a insistat el în cursul unei conferinţe de presă, desfăşurată telefonic.

Diplomatul a ridicat tonul pentru că, în opinia sa, sunt numeroase persoane care par să amâne acest lucru fără să-şi dea seama de gravitatea situaţiei, în timp ce frontierele se închid una după alta, iar companiile aeriene îşi suspendă zborurile pentru a opri răspândirea COVID-19.

"Dacă sunteţi pe plajă când pământul începe să se cutremure, nu staţi acolo aşteptând tsunami-ul, fugiţi să vă puneţi la adăpost", a continuat el. "Ei bine, în acest caz, cutremurul a avut deja loc, este timpul să vă puneţi la adăpost şi nu să speraţi că veţi primi un ajutor mai târziu!", a mai afirmat responsabilul american.

Citește și: Tăriceanu îi dă sfaturi premierului: În acest complex expozițional se poate organiza cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă

Ian Brownlee a făcut cunoscut că Departamentul de Stat de la Washington a repatriat peste 31.000 de americani de la declanşarea pandemiei în China, din peste 60 de ţări cu mai mult de 350 de zboruri.

Mai sunt prevăzute sau în curs de pregătire peste 80 zboruri în zilele care urmează, a precizat el.

În stadiul actual, mai rămân circa 24.000 de persoane care "au afirmat că ar putea solicita repatrierea", a adăugat diplomatul, citat de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.