Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, apel major către Rusia, în urma bombardamentelor sângeroase din Siria: Ce a solicitat Washington-ul

rusia, siria, sua

Washingtonul a îndemnat luni Moscova, mare aliat al regimului Bashar al-Assad, să acţioneze pentru a pune capăt ofensivei asupra regiunii Ghouta Orientală, fief al rebelilor situat la porţile Damascului bombardat de mai multe zile în pofida apelului unanim al Consiliului de Securitate al ONU pentru un armistiţiu, relatează AFP.

"Statele Unite îndeamnă la încetarea imediată a operaţiunilor ofensive şi deschiderea de urgenţă a accesului lucrătorilor umanitari pentru ca aceştia să le poată acorda îngrijiri răniţilor şi livra un ajutor umanitar absolut necesar", a scris purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, înt-o serie de mesaje pe Twitter.

Citește și: Afirmaţii uluitoare ale lui Donald Trump, după atacul din Florida: 'Aş fi intrat în şcoală, chiar şi fără armă'

"Rusia are influenţa necesară pentru a pune capăt acestor operaţiuni dacă ea decide să îşi respecte obligaţiile faţă de acordul ONU de încetare a focului", a adăugat Heather Nauert, conform Agerpres.

Rusia a ordonat instaurarea, începând de marţi, a unui "armistiţiu umanitar" cotidian în Ghouta Orientală, "începând cu 27 februarie, de la orele locale 09:00 şi 14:00", a anunţat luni ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, citat de agenţiile ruse de presă.

Bombardamente sângeroase s-au mai abătut luni asupra acestei zone, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), dar loviturile desfăşurate de regimul sirian au scăzut în intensitate în ultimele 48 de ore.

Citește și: ŞOC în Germania: Şeful unei importante instituţii, DAT AFARĂ - acuzaţii extrem de GRAVE

Anunţul Moscovei şi încetarea parţială a bombardamentelor intervin după adoptarea cu unanimitate de voturi, sâmbătă, de Consiliul de Securitate al ONU, a unei rezoluţii în care se cere aplicarea "fără întârziere" a unui armistiţiu umanitar de trei luni în Siria pentru a permite distribuirea de ajutoare umanitare şi evacuarea răniţilor.

De o rară violenţă, campania aeriană împotriva regiunii Ghouta Orientală a ucis de la 18 februarie peste 550 de civili, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.