Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA ar putea interzice importurile de aluminiu rusesc: prețul la bursă crește cu 7% pe fondul acestor zvonuri

ft.com
aluminiu rusal

Administrația Biden ia în calcul restricționarea importurilor de aluminiu rusesc, în timp ce analizează posibilele răspunsuri la escaladarea militară a Moscovei în Ucraina, a declarat o sursă pentru Reuters, familiarizată cu privire la aceste discuții.

O astfel de măsură, care nu a fost finalizată, ar stimula probabil prețurile globale pentru metalul utilizat într-o gamă largă de produse de consum și ar putea inversa o poziție anterioară a Casei Albe, potrivit căreia astfel de sancțiuni ar putea face ravagii pe piețele globale.

"Întotdeauna luăm în considerare toate opțiunile", a declarat un oficial al Casei Albe pentru sursa citată. "Deocamdată nu există nicio mișcare în acest sens".

Departamentele Trezoreriei și Comerțului nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii din partea Reuters.

  • Opțiunile administrației includ o interdicție totală, creșterea tarifelor la niveluri atât de punitive încât să constituie o interdicție efectivă sau sancționarea United Co Rusal International PJSC, compania cunoscută și sub numele de Rusal, care produce metalul rusesc, potrivit Bloomberg, care a scris pentru prima dată despre discuțiile privind o interdicție a aluminiului în cursul zilei de miercuri.

Rusal (RUAL.MM), cel mai mare producător de aluminiu din lume în afara Chinei, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Atacurile rusești au ucis cel puțin 26 de persoane în Ucraina începând de luni, când președintele rus Vladimir Putin a ordonat ceea ce el a numit lovituri de represalii împotriva Ucrainei pentru o explozie pe un pod.

"Este brutal, este dincolo de orice limită", a declarat miercuri președintele Joe Biden, la o zi după ce a promis asistență continuă președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy.

Acțiunile producătorului american de aluminiu Alcoa Corp (AA.N), cu sediul în SUA, au fost tranzacționate ultima dată în creștere cu 5,1% la New York, în urma acestui raport. Acțiunile Rio Tinto Plc (RIO.L), care produce aluminiu, precum și minereu de fier, cupru și alte metale, au scăzut miercuri la Londra cu aproximativ 1%.

Prețul aluminiului la Bursa Metalelor din Londra (LME) a crescut miercuri după ce Bloomberg a relatat că Statele Unite iau în considerare o interdicție asupra aluminiului rusesc ca răspuns la conflictul din Ucraina.

Aluminiul de referință a crescut cu 3,3%, la 2.309 dolari pe tonă, la ora 1612 GMT, după ce a urcat pentru scurt timp cu 7,3%, până la 2.400 de dolari pe tonă.

O interdicție ar duce aproape sigur la creșterea prețurilor.

După ce Departamentul de Trezorerie al SUA a impus sancțiuni împotriva Rusal și LME a interzis accesul la metalul său în 2018, prețurile aluminiului au crescut cu 30% în decurs de câteva zile.

Săptămâna trecută, LME a lansat un document de discuție privind posibilitatea de a interzice aluminiul, nichelul și cuprul rusesc să fie tranzacționate și depozitate în sistemul său.

Surse din industria metalurgică spun că există îngrijorarea că producătorii ruși de metale nu vor putea să își vândă metalul și îl vor livra în depozitele LME înregistrate, ceea ce ar putea distorsiona prețurile.

Țările occidentale au impus sancțiuni băncilor rusești și persoanelor bogate care au legătură cu președintele Vladimir Putin de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie, dar până în prezent nu există restricții la cumpărarea de metal rusesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.