Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA ar putea să recunoască Rusia ca stat sponsor al terorismului: rezoluție aprobată în unanimitate de Senatul american

Standford University
sua rusia federatia rusa

Senatul SUA a aprobat în unanimitate o rezoluție fără caracter obligatoriu prin care se solicită secretarului de stat Antony J. Blinken să desemneze Rusia ca stat sponsor al terorismului pentru acțiunile din Cecenia, Georgia, Siria și Ucraina care au dus "la moartea a nenumărați bărbați, femei și copii nevinovați", transmite New Tork Times.

O măsură similară fusese introdusă în Cameră, unde se așteaptă ca președintele Nancy Pelosi să fie un susținător puternic al adoptării acesteia. Cu toate acestea, puterea de a desemna un stat sponsor al terorismului aparține Departamentului de Stat.

Cu toate acestea, adoptarea rezoluției de către Senat pune încă o dată mai multă presiune din partea Congresului asupra administrației Biden pentru a adăuga Rusia pe lista statelor care sponsorizează terorismul, care include Cuba, Coreea de Nord, Iran și Siria. Congresul a aprobat un ajutor de peste 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

"Forțele armate ale Federației Ruse au comis numeroase execuții sumare împotriva civililor nevinovați și au încercat să își acopere atrocitățile cu gropi comune pe teritoriul Ucrainei", se arată în proiectul de lege al Senatului.

Limbajul măsurii se face ecoul a ceea ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat pe tot parcursul războiului: că forțele ruse au comis acte de brutalitate împotriva civililor, inclusiv violuri, crime și tortură, care echivalează cu terorismul.

În cadrul unei conferințe de presă de marți, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a fost întrebat despre presiunea exercitată de Congres și dacă administrația era îngrijorată de faptul că desemnarea Rusiei ca stat sponsor al terorismului ar putea complica orice negocieri viitoare pentru a pune capăt războiului.

El a răspuns că Departamentul de Stat este responsabil pentru a lua "criteriile pe care Congresul le-a scris în lege" în ceea ce privește desemnarea "și pentru a le compara cu faptele de pe teren", un proces despre care a spus că este în curs de desfășurare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.