Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au convins Turcia SĂ OPREASCĂ atacul din Siria: Cât timp e valabil armistițiul - VIDEO

www.usatoday.com
Donald Trump Recep Tayyip Erdogan

Turcia şi SUA au ajuns la un acord privind o încetare a focului în Siria, a anunţat joi vicepreşedintele american Mike Pence după o întâlnire cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la Ankara, relatează dpa şi AFP.

Mike Pence a precizat că după obţinerea acestui acord, Donald Trump nu va mai impune noi sancţiuni asupra Turciei. În plus, după instituirea unui armistiţiu permanent, vor fi abrogate şi sancţiunile existente, informează agerpres.ro.

Citește și: Lovitura de grație pentru Viorica Dăncilă ar putea veni chiar de la Liviu Dragnea! Mutarea făcută din închisoare

"Va fi o pauză în operaţiunile militare timp de 120 de ore, în timp ce Statele Unite facilitează retragerea combatanţilor YPG (Unităţile Populare de Apărare -n.red.) din regiunile afectate spre o zonă de securitate. După finalizarea retragerii, Turcia a acceptat un armistiţiu permanent", a declarat Mike Pence la Ankara, citat de CNBC.

"Am vorbit cu preşedintele Trump acum câteva minute. Şi ştiu că preşedintele este foarte recunoscător pentru intenţia preşedintelui Erdogan de a avansa, de a aplica acest armistiţiu, de a oferi oportunitatea unei soluţionări pe cale paşnică a acestui conflict izbucnit acum o săptămână", a precizat Pence.

Citește și: Justiție oarbă! Doi torționari au fost achitați de instanță

Şeful diplomaţiei turce Mevlut Cavusoglu a confirmat acest acord. "Suspendăm operaţiunea, nu îi punem capăt", a declarat Cavusoglu presei. "Putem opri operaţiunea numai atunci când forţele kurde se vor fi retras complet din regiune", a adăugat el.

Practic, Turcia îşi va suspenda ofensiva în nordul Siriei timp de cinci zile, iar apoi îi va pune capăt definitiv după o retragere a forţelor kurde din acest sector.

Ofensiva turcă "se va opri complet când această retragere va fi încheiată", a declarat Pence presei la finalul a peste patru ore de discuţii cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Citește și: Rareș Bogdan se amuză pe seama Vioricăi Dăncilă: ‘Ce-i asta, Tom și Jerry?’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.