Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au decis revocarea vizelor mai multor oficiali din Nicaragua

www.playtech.ro
viză SUA, America

Autoritățile din Statele Unite au decis revocarea vizelor mai multor oficiali din Nicaragua, implicați în violențele asupra protestatarilor, în contextul în care președintele țării, Daniel Ortega, a declarat că vrea intensificarea dialogului cu grupurile din opoziție, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Daniel Ortega, președintele din Nicaragua, a fost criticat la nivel internațional pentru faptul că a ordonat autorităților să folosească violența asupra protestatarilor, lucru care a dus la moartea a peste 300 de persoane în ultimele tei luni.

„Statele Unite condamnă violențele din Nicaragua și abuzurile comise de regimul președintelui Ortega în răspuns la proteste”, a declarat Casa Albă într-un comunicat.

Conform comunicatului, oficialii din SUA au decis revocarea sau restricționarea vizelor tuturor oficialilor din Nicaragua implicați în violențele asupra protestatarilor, pentru a pune presiune pe președintele Ortega.

Citește și: Cea mai importantă REȚEA TERORISTĂ din Indonezia a fost destructurată! Conducătorul grupării a fost condamnat la MOARTE

De asemenea, Statele Unite au decis că Nicaragua va trebui să returneze vehiculele de poliție donate de către Washington, care au fost folosite în violențe, precum și stoparea vânzărilor de echipament care poate fi folosit împotriva protestatarilor.

Cetățenii din Nicaragua protestează față de planul Guvernului de a diminua beneficiile de pensii.

„Vom încerca să intensificăm dialogul pentru rezultate mai bune. Am discutat cu reprezentanții Statelor Unite și mai multe organizații internaționale”, a declarat duminică Daniel Ortega.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.