Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au emis ALERTĂ în China, după ce diplomații le-au fost atacați pe modelul cubanez: Beijingul spune că e FALS

sua china

Autorităţile chineze au asigurat joi că nu au descoperit 'niciun indiciu' care ar permite să explice traumatismul cerebral suferit de un funcţionar american în China, caz ce aminteşte de 'atacurile acustice' suferite de diplomaţi americani în Cuba, informează France Presse.

'China a efectuat o anchetă minuţioasă şi a transmis rezultatele preliminare ale acesteia SUA', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lu Kang. 'Nu am găsit o explicaţie şi niciun indiciu care să conducă la situaţia evocată de Statele Unite', a adăugat el.

Citește și: Sumă impresionantă câștigată de Vladimir Drăghia la Exatlon! Ce va face actorul cu banii

Ambasada SUA în China a emis miercuri o alertă pentru a-i avertiza pe rezidenţii americani în legătură cu 'fenomene auditive sau senzoriale acute şi neobişnuite, însoţite de zgomote anormale sau sunete pătrunzătoare', scrie agerpres.ro.

Este vorba de cazul unui funcţionar american la post la Canton (sud), care 'a simţit recent zgomote şi presiuni subtile, vagi, dar anormale'. El a fost diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral (TCCL).

Citește și: Guvernul a pus pecetea! A fost stabilit modul în care vor primi sporuri acești bugetari

Incidentul aminteşte de misterioasele 'atacuri ţintite' care au afectat între sfârşitul anului 2016 şi vara anului 2017 mai mult de 20 de diplomaţi americani aflaţi la post la Havana.

'Simptomele medicale' sunt 'extrem de similare şi total compatibile cu simptomele medicale care i-au afectat pe americanii care lucrau în Cuba', a declarat secretarul de stat american Mike Pompeo.

Citește și: McDonald’s, în corzi! Concurența mută în forță și deschide zeci de unități

Aceşti diplomaţi au suferit pierderi de auz, tulburări cognitive, vertij, insomnie sau probleme de vedere. Incidentele au fost descrise uneori ca 'atacuri acustice', deşi Departamentul de Stat a fost precaut cu privire la cauze.

Prezent miercuri la Washington, ministrul de externe chinez, Wang Yi, a invocat un 'caz izolat', pe care nu doreşte să-l vadă 'politizat'.

Citește și: Dăncilă anunță că au intrat sute de milioane de euro în conturile României! Cărui ministru i se datorează acest lucru .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.