Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au luat măsurile care vor inflama și mai mult relațiile cu Beijingul: Biden lovește puternic China

USA Today
Joe Biden

Administraţia Biden a revizuit regulile menite să îngreuneze accesul Chinei la cipuri şi echipamente de fabricare a cipurilor de inteligenţă artificială (AI) din SUA, ca parte a unui efort de a împiedica dezvoltarea industriei de fabricare a cipurilor din Beijing, din cauza preocupărilor legate de securitatea naţională, transmite Reuters, informează News.ro.

Regulile, lansate în octombrie, urmăresc să oprească livrările către China de cipuri AI mai avansate proiectate de Nvidia şi alte companii, în timp ce Washingtonul restricţionează Beijingul din cauza temerilor că sectorul său tehnologic ar putea ajuta la susţinerea armatei Chinei.

Noile reguli, care au 166 de pagini, intră în vigoare joi. Ele clarifică, de exemplu, că restricţiile privind livrările de cipuri către China se aplică şi laptopurilor care conţin acele cipuri.

Departamentul pentru Comerţ, care supraveghează controalele exporturilor, a declarat că intenţionează să continue să îşi actualizeze restricţiile privind livrările de tehnologie către China, deoarece încearcă să întărească şi să ajusteze măsurile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.