Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'SUA au lucrat într-o manieră dezordonată în sfera consulară', declară Maria Zaharova

vestidinrusia.ro
sua rusia steag

Statele Unite însele și-au subminat activatea consultară în Rusia, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, citată de cotidianul Rossiiskaia gazeta.

Potrivit spuselor sale, de-a lungul mai multor ani, Statele Unite nu numai că au lucrat într-o manieră dezordonată în sfera consulară, dar ele însele și-au subminat activitatea consulară. Mai mult, și-au făcut-o cu mâna lor, iar acum se ascund în spatele unor presupuse măsuri de presiune din partea Moscova. ”Este un neadevăr”, a subliniat diplomarul rus.

Maria Zaharova a precizat, de asemenea, că Washingtonul a redus numărul funcționarilor diplomatici exact pe direcția consulară. În plus, sistemul de eliberare a vizelor este arhaic, din cauza interviurilor față în față și a termenelor de așteptare exagerat de mari. În același timp, Rusia continuă să elibereze vize cetățenilor SUA în limita a 7 până la 10 zile, în pofida faptului că angajați ai ambasadei ruse au fost expulzați din SUA.

Declarația vine în contextul în care ambasada rusă a anunțat o reducere drastică a serviciilor de eliberare a vizelor pentru cetățeni ruși. Acum, astfel de servicii vor fi oferite doar cetățenilor americani și doar pentru cazuri ce nu suportă amânare.

RG amintește că, la jumătatea lunii aprilie, administrația Joe Biden a introdus noi sancțiuni împotriva Moscovei și, de asemenea, a declarat persona non grata 10 diplomați ruși. Rusia a dat un răspuns în oglindă și a anunțat că-și încetează activitatea fondurile și ONG-urile din Rusia aflate sub controlul Departamentului de Stat și al altor agenții guvernamentale. În plus, ambasadei SUA i s-a interzis să angajeze personal din rândul cetățenilor Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.