Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au mari probleme economice: Economia a produs un număr foarte mic de noi locuri de muncă

cnbc.com
Joe Biden

Companiile din Statele Unite au produs doar 210.000 de locuri de muncă în luna noiembrie, cel mai mic număr din ultimul an, ceea ce constituie un semnal privind reducerea ritmului relansării economice.

Conform datelor Departamentului Muncii din SUA, în noiembrie au fost create 210.000 de locuri de muncă, iar rata şomajului a scăzut de la 4,6% la 4,2%. Analiştii economici se aşteptau la apariţia a peste 530.000 de locuri de muncă în noiembrie, scrie mediafax.ro.

Însă, preşedintele Joe Biden susţine că ritmul creării locurilor de muncă este foarte bun. "În acest moment al anului, ne aşteptăm la cea mai mare scădere a şomajului. America revine la lucru, iar relansarea pieţei locurilor de muncă este foarte puternică. În primele zece luni ale mandatului meu, economia SUA a creat şase milioane de locuri de muncă, un record pentru un nou preşedinte", a afirmat vineri preşedintele Joseph Biden, citat de postul NBC News.

În octombrie, în Statele Unite au fost create 534.000 de locuri de muncă în sectorul privat, în scădere de la 571.000 în septembrie.

"Este preocupant că nu am putut avansa pe baza cifrelor puternice din octombrie, iar starea de incertitudine va creşte pe măsură ce se instalează iarna. Acest lucru nu este însă surprinzător, în condiţiile în care ne pregătim să răspundem la noua tulpină de coronavirus, continuăm să contracarăm inflaţia şi criza reţelelor de aprovizionare", explică Steve Rick, analist la CUNA Mutual Group.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.