Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au redus ajutorul financiar acordat Autorității Palestiniene

palestina

Statele Unite au redus ajutorul financiar anual pe care îl acordă Autorităţii Palestiniene pentru a protesta faţă de acţiunile considerate "inutile" ale liderilor palestinieni, a afirmat sâmbătă un diplomat american, în plin val de violenţe în Israel şi teritoriile palestiniene, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Site-ul al-Monitor, preluat de jurnalul israelian Haaretz, a informat sâmbătă că Departamentul de Stat a informat Congresul american în legătură cu intenţia sa de a reduce cu 80 de milioane de dolari asistenţa financiară pe care o acordă anual Autorităţii Palestiniene. 

Potrivit al-Monitor, pentru exerciţiul bugetar 2016, Washingtonul ar dori să deblocheze 290 de milioane de dolari pentru palestinienii din Cisiordania şi Fâşia Gaza, în loc de 370 de milioane de dolari programate iniţial. 

"Decizia de a reduce asistenţa financiară pentru Autoritatea Palestiniană a fost luată în primăvară", a confirmat un diplomat american care l-a însoţit pe secretarul de stat John Kerry la Amman. 

Diplomatul s-a referit la "mai mulţi factori care au contribuit la această decizie, printre care acţiuni inutile ale palestinienilor, precum şi constrângeri asupra bugetului pentru ajutorul internaţional" alocat de Statele Unite. 

Administraţia americană supune anual Congresului proiectul său de buget pentru anul fiscal următor care, în Statele Unite, se întinde la 1 octombrie la 30 septembrie. 

Diplomatul american a explicat că această decizie de a reduce asistenţa acordată palestinienilor a fost luată cu câteva luni în urmă şi nu este direct legată de violenţele care agită de aproape o lună Israelul şi Teritoriile Palestiniene. 

El a denunţat, totuşi, "retorica incendiară din ultimele săptămâni", fără să se refere explicit la liderii palestinieni. 

John Kerry s-a aflat sâmbătă la Amman unde s-a întâlnit cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, şi cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei. Secretarul de stat a anunţat un acord între Israel şi Iordania privind măsuri de securitate, printre care supraveghere video 24 de ore din 24, pe Esplanada Moscheilor la Ierusalim. 

Şeful diplomaţiei de la Washington a cerut încă o dată încetarea "tuturor violenţelor şi a incitărilor la violenţă" între Israel şi palestinieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.